Tein elämässäni toisen kerran ihan itse pinaattikeittoa, ja se onnistu tosi hyvin! Helppo ruoka, aika nopee ja jos jaksat keittää yhden kananmunan per annos mukaan, niin kyllä tästä neljäkii annosta voi riittää.
3rkl vehnäjauhoja (0,1€)
1pss pakastepinaattia (0,5€)
1 litra maitoa (1€)
maun mukaan suolaa (0,05€)
PINAATTIKEITTO
Valmistusaika: 20min hinta: 1,85€ resepti/0,62€ annos 3 annosta
Ainekset
60g voita/margariinia (0,2€)3rkl vehnäjauhoja (0,1€)
1pss pakastepinaattia (0,5€)
1 litra maitoa (1€)
maun mukaan suolaa (0,05€)
Tee näin:
- Sulata voi kattilassa. Lisää sekaan jauhot, mutta älä anna ruskistua. Muuten keitto jää vetiseksi, kuten totesin ekalla kerralla kun tätä tein. Kyllä sitä silti söi, mutta paksumpi keitto on parempi.
- Lisää sekaan maito kokoajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja hämmennä kokoajan pohjaa myöten, ettei keitto pala pohjaan!
- Kun keiton alku on paksuuntunut, lisää sekaan pinaatit ja keitä hiljaisella tulella, kunnes pinaatit ovat sulaneet joukkoon. Sekoita edelleen kokoajan!
- Lisää suolaa maun mukaan, eli laita ensin jonkin verran, sekoita, maista, lisää suolaa jos siltä tuntuu, sekoita, maista uudelleen jne. En uskalla antaa tarkkoja määriä paljonko suolaa pitäisi laittaa, mikä on miulle sopiva määrä voi jollekkii olla liian suolaista. Suolaa on kivempi kuitenkin lisätä joukkoon vaikka vielä lautasella kuin laimentaa keittoa.
- Syö.
Hyvin selvis keitto ainakin yhden yön jääkaapissa, että sain taas töihin evästä. Mikspä tätä ei vois kans pakastaa, mutta tällä kertaa ei ollut tarvetta. :P
Kommentit
Lähetä kommentti