Siirry pääsisältöön

Pinaattikeitto (1,85€ resepti/0,62€ annos)

Tein elämässäni toisen kerran ihan itse pinaattikeittoa, ja se onnistu tosi hyvin! Helppo ruoka, aika nopee ja jos jaksat keittää yhden kananmunan per annos mukaan, niin kyllä tästä neljäkii annosta voi riittää.

PINAATTIKEITTO


Valmistusaika: 20min       hinta: 1,85€ resepti/0,62€ annos        3 annosta 

Ainekset

60g voita/margariinia (0,2€)
3rkl vehnäjauhoja (0,1€)
1pss pakastepinaattia (0,5€)
1 litra maitoa (1€)
maun mukaan suolaa (0,05€)


Tee näin:

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää sekaan jauhot, mutta älä anna ruskistua. Muuten keitto jää vetiseksi, kuten totesin ekalla kerralla kun tätä tein. Kyllä sitä silti söi, mutta paksumpi keitto on parempi.
  2. Lisää sekaan maito kokoajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja hämmennä kokoajan pohjaa myöten, ettei keitto pala pohjaan!
  3. Kun keiton alku on paksuuntunut, lisää sekaan pinaatit ja keitä hiljaisella tulella, kunnes pinaatit ovat sulaneet joukkoon. Sekoita edelleen kokoajan!
  4. Lisää suolaa maun mukaan, eli laita ensin jonkin verran, sekoita, maista, lisää suolaa jos siltä tuntuu, sekoita, maista uudelleen jne. En uskalla antaa tarkkoja määriä paljonko suolaa pitäisi laittaa, mikä on miulle sopiva määrä voi jollekkii olla liian suolaista. Suolaa on kivempi kuitenkin lisätä joukkoon vaikka vielä lautasella kuin laimentaa keittoa.
  5. Syö.

Hyvin selvis keitto ainakin yhden yön jääkaapissa, että sain taas töihin evästä. Mikspä tätä ei vois kans pakastaa, mutta tällä kertaa ei ollut tarvetta. :P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perunavelli (1,9€ resepti/0,95€ annos)

Perunavelli on miun lapsuudessa ollu yks lempiruokia, ja on edelleenkin! Eihän tää oo ku löysää perunamuussia, mutta kauhean hyvää silti.     Laskin ehkä hinnan vähän yläkanttiin, mutta alle euron tää tulee silti maksamaan per annos. :) PERUNAVELLI Valmistusaika: 40min       hinta: 1,9€ resepti/0,95€ annos        2 annosta  Ainekset n. kilo perunoita ( 1€ ) 3dl maitoa ( 0,35€ ) maun mukaan voita/margariinia ( 0,5€ ) suolaa ( 0,05€ ) Tee näin: Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min.  Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 100g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienes

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&Säästä:n pavut oli ihan sikapuhtaita, mu

Kermainen pekoni-sienipasta (3,4€ resepti/1,14€ annos)

Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään. KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA Valmistusaika: 30min       hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos        3 annosta  Ainekset 1 paketti pekonia ( 1,3€ ) 1 sipuli ( 0,4€ ) 2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä ( 0,5€ ) 1 purkki ruokakermaa ( 0,6€ ) n. 3 annosta pastaa/spagettia ( 0,6€ ) Tee näin: Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan.  Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuvassa), lisää sekaan myös herkkusieni. Sekoitt