On syksy, joten omenat on aika halpoja (etenkin jos jonkun tutun pihalta pääset niitä keräämään ilmaiseksi). Sopii miulle. Omenasta saa tehtyä aika montaa eri variaatiota, kuten uuniomenaa, omenapiirakkaa, omenasosetta ja tietenkin tätä kaura-omenapaistosta. Teen tätä yleensä silloin kun en omenapiirakkaa varten jaksa vaivautua.
1dl sokeria/fariinisokeria (0,1€)
3dl kaurahiutaleita (0,3€)
100g voita tai margariinia (0,3€)
KAURA-OMENAPAISTOS
Valmistusaika: 40min hinta: 1,8€ resepti/0,45€ annos 4 annosta
Ainekset
2-3 omenaa (1€)
kanelia (0,1€)1dl sokeria/fariinisokeria (0,1€)
3dl kaurahiutaleita (0,3€)
100g voita tai margariinia (0,3€)
Tee näin:
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Kuori omenat (jos ne on ulkomaisia, kotimaiset menee kuorineen), pilko neljään osaan ja siivoa sisusta veitsellä siemenistä ja siitä kovasta kantajutusta. Viipaloi omenapalat melko ohuiksi siivuiksi ja asettele uuninkestävään astiaan (itse käytin piirakkavuokaa). Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
- Sulata rasva ja sekoita siihen kaurahiutaleet sekä sokeri. Fariinisokerin kanssa tästä tulee maukkaampaa, mutta normaali hienosokeri käy ihan yhtä hyvin. Laita kaura-sokeri-rasvaseos omenaviipaleiden päälle ja vuoka uuniin.
- Paista n. 30 min kunnes omenat ovat pehmeitä ja kaurapaistos päällä kullanruskeaksi paistunutta.
- Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Siinä se. Nyt vaan omenaostoksille!
Kommentit
Lähetä kommentti