Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään.
1 sipuli (0,4€)
2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä (0,5€)
1 purkki ruokakermaa (0,6€)
n. 3 annosta pastaa/spagettia (0,6€)
KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA
Valmistusaika: 30min hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos 3 annosta
Ainekset
1 paketti pekonia (1,3€)1 sipuli (0,4€)
2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä (0,5€)
1 purkki ruokakermaa (0,6€)
n. 3 annosta pastaa/spagettia (0,6€)
Tee näin:
- Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan.
- Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuvassa), lisää sekaan myös herkkusieni. Sekoittele, kunnes herkkusienistä tullut ruskeampia ja niistä on haihtunut osa nesteestä pois.
- Kaada pannulle sekaan purkillinen kermaa. Laita hanasta kermapurkkiin hiukan vettä ja hölskyttele sitä ympäri purkkia. Kaada kermainen vesi pannulle vielä joukkoon. Varo ettet kuitenkaan liikaa vettä laita pannulle, muuten sen haihduttamiseen voi mennä piiitkääääään.
- Valmista pasta paketin ohjeen mukaan tässä vaiheessa ja laita paistinpannun levy pienemmälle (1-6 asteikolla 2 tai 3). Sekoittele kastiketta aina vähän välillä, ettei se pala pohjaan. Kun kastike näyttää samalta kuin alemmassa kuvassa, se on valmista. Ota se silloin pois levyltä, jos pasta ei ole vielä valmista.
- Kaada pasta siivilän läpi ja lisää pannulle (tai johonkin kulhoon) kastikkeen sekaan. Sekoittele, kunnes pasta on kauttaaltaan edes hiukan kermassa.
- Syö.
Toiset tykkää ehkä vähän löysemmästä kermakastikkeesta kuin mie, joten oikeestaan kastike on sit valmista kun paksuus on itselle sopiva. Yhtään mausteita en tähän kastikkeeseen oo laittanut, koska pekoni itsessään on aika suolaista ja tykkään miten sieni maistuu kastikkeessa myös omana itsenään. Maistuu melkein paremmalta seuraavaana päivänä!
Kommentit
Lähetä kommentti