Siirry pääsisältöön

Kermainen pekoni-sienipasta (3,4€ resepti/1,14€ annos)

Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään.

KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA


Valmistusaika: 30min       hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos        3 annosta 

Ainekset

1 paketti pekonia (1,3€)
1 sipuli (0,4€)
2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä (0,5€)
1 purkki ruokakermaa (0,6€)
n. 3 annosta pastaa/spagettia (0,6€)


Tee näin:

  1. Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan. 
  2. Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuvassa), lisää sekaan myös herkkusieni. Sekoittele, kunnes herkkusienistä tullut ruskeampia ja niistä on haihtunut osa nesteestä pois.
  3. Kaada pannulle sekaan purkillinen kermaa. Laita hanasta kermapurkkiin hiukan vettä ja hölskyttele sitä ympäri purkkia. Kaada kermainen vesi pannulle vielä joukkoon. Varo ettet kuitenkaan liikaa vettä laita pannulle, muuten sen haihduttamiseen voi mennä piiitkääääään. 
  4. Valmista pasta paketin ohjeen mukaan tässä vaiheessa ja laita paistinpannun levy pienemmälle (1-6 asteikolla 2 tai 3). Sekoittele kastiketta aina vähän välillä, ettei se pala pohjaan. Kun kastike näyttää samalta kuin alemmassa kuvassa, se on valmista. Ota se silloin pois levyltä, jos pasta ei ole vielä valmista. 
  5. Kaada pasta siivilän läpi ja lisää pannulle (tai johonkin kulhoon) kastikkeen sekaan. Sekoittele, kunnes pasta on kauttaaltaan edes hiukan kermassa.
  6. Syö.

Toiset tykkää ehkä vähän löysemmästä kermakastikkeesta kuin mie, joten oikeestaan kastike on sit valmista kun paksuus on itselle sopiva. Yhtään mausteita en tähän kastikkeeseen oo laittanut, koska pekoni itsessään on aika suolaista ja tykkään miten sieni maistuu kastikkeessa myös omana itsenään. Maistuu melkein paremmalta seuraavaana päivänä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perunavelli (1,9€ resepti/0,95€ annos)

Perunavelli on miun lapsuudessa ollu yks lempiruokia, ja on edelleenkin! Eihän tää oo ku löysää perunamuussia, mutta kauhean hyvää silti.     Laskin ehkä hinnan vähän yläkanttiin, mutta alle euron tää tulee silti maksamaan per annos. :) PERUNAVELLI Valmistusaika: 40min       hinta: 1,9€ resepti/0,95€ annos        2 annosta  Ainekset n. kilo perunoita ( 1€ ) 3dl maitoa ( 0,35€ ) maun mukaan voita/margariinia ( 0,5€ ) suolaa ( 0,05€ ) Tee näin: Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min.  Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 100g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienes

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&Säästä:n pavut oli ihan sikapuhtaita, mu