Kotikokin käyttäjä heltsun "Maailman paras pannukakku" ohjeella oon ruennu nykyään pannukakkuni tekemään, koska on ne vaan jostain syystä parhaimpia, mitä oon tehny. Maistuu ennen paistoakii niin hyvältä että voisin vaan juoda tätä taikinaa (mutta sitä en kuitenkaan tee, jotta jää pannukakkuihinkii materiaalia!).
Tässä ohje, omin sanoin selitettynä:
1tl suolaa (0,05€)
1,5dl sokeria (0,1€)
1tl vaniljasokeria (0,05€)
8dl maitoa (1€)
2kpl kananmunia (0,3€)
100g voita tai margariinia (0,3€)
Tässä ohje, omin sanoin selitettynä:
PANNUKAKKU
Valmistusaika: 40min hinta: 2,35€ resepti/0,47€ annos 5 annosta
Ainekset
4dl vehnäjauhoja (0,4€)
1tl leivinjauhetta (0,05€)1tl suolaa (0,05€)
1,5dl sokeria (0,1€)
1tl vaniljasokeria (0,05€)
8dl maitoa (1€)
2kpl kananmunia (0,3€)
100g voita tai margariinia (0,3€)
Tee näin:
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata margariini kattilassa tai mikrossa.
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää niihin maito, kananmunat sekä rasva. Sekoita tasaiseksi. Taikina on sit aika löysää, mutta sitä ei kannata pelästyä.
- Peitä syvä pelti leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Laita pelti varovasti uuniin ja anna paistua n. 30min, kunnes pinta on hyvin ruskettunut. Jos tuntuu että pannukakku meinaa palaa ennen kuin se on kypsä, peitä se löyhästi leivinpaperilla.
- Leikkaa valmis pannari paloiksi vaikka pizzapyörällä. Anna jäähtyä hiukan ennen tarjoilua ja syö.
Ihan vaan vinkkinä, kannattaa ehdottomasti antaa rasvan sulaa kunnolla (ja jäähtyä) ennen taikinaan lisäystä, hätäilin kerran hiukan laiskuuksissani ja kypsynyt pannukakku sitten vähän ui rasvassa kun rasvan palat ei ihan sulanutkaan nätisti taikinan joukkoon kuten kuvittelin. :P Kyllä se hyvää oli silti, kunhan ylimäärärasvan pyyhki pois ennen syöntiä. Sitä vois varmaan taikinaan laittaa hiukan vähemmän kuin mitä ohje neuvoo, mutta en oo ruennu sooloilemaan näin täydellisen reseptin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti