Siirry pääsisältöön

Pannukakku (2,35€ resepti/0,47 € annos)

Kotikokin käyttäjä heltsun "Maailman paras pannukakku" ohjeella oon ruennu nykyään pannukakkuni tekemään, koska on ne vaan jostain syystä parhaimpia, mitä oon tehny. Maistuu ennen paistoakii niin hyvältä että voisin vaan juoda tätä taikinaa (mutta sitä en kuitenkaan tee, jotta jää pannukakkuihinkii materiaalia!).
   Tässä ohje, omin sanoin selitettynä:

PANNUKAKKU


Valmistusaika: 40min         hinta: 2,35€ resepti/0,47€ annos        5 annosta 

Ainekset

4dl vehnäjauhoja (0,4€)
1tl leivinjauhetta (0,05€)
1tl suolaa (0,05€)
1,5dl sokeria (0,1€)
1tl vaniljasokeria (0,05€)
8dl maitoa (1€)
2kpl kananmunia (0,3€)
100g voita tai margariinia (0,3€)

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata margariini kattilassa tai mikrossa.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää niihin maito, kananmunat sekä rasva. Sekoita tasaiseksi. Taikina on sit aika löysää, mutta sitä ei kannata pelästyä.
  3. Peitä syvä pelti leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Laita pelti varovasti uuniin ja anna paistua n. 30min, kunnes pinta on hyvin ruskettunut. Jos tuntuu että pannukakku meinaa palaa ennen kuin se on kypsä, peitä se löyhästi leivinpaperilla.
  4. Leikkaa valmis pannari paloiksi vaikka pizzapyörällä. Anna jäähtyä hiukan ennen tarjoilua ja syö. 

Ihan vaan vinkkinä, kannattaa ehdottomasti antaa rasvan sulaa kunnolla (ja jäähtyä) ennen taikinaan lisäystä, hätäilin kerran hiukan laiskuuksissani ja kypsynyt pannukakku sitten vähän ui rasvassa kun rasvan palat ei ihan sulanutkaan nätisti taikinan joukkoon kuten kuvittelin. :P Kyllä se hyvää oli silti, kunhan ylimäärärasvan pyyhki pois ennen syöntiä. Sitä vois varmaan taikinaan laittaa hiukan vähemmän kuin mitä ohje neuvoo, mutta en oo ruennu sooloilemaan näin täydellisen reseptin kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perunavelli (1,9€ resepti/0,95€ annos)

Perunavelli on miun lapsuudessa ollu yks lempiruokia, ja on edelleenkin! Eihän tää oo ku löysää perunamuussia, mutta kauhean hyvää silti.     Laskin ehkä hinnan vähän yläkanttiin, mutta alle euron tää tulee silti maksamaan per annos. :) PERUNAVELLI Valmistusaika: 40min       hinta: 1,9€ resepti/0,95€ annos        2 annosta  Ainekset n. kilo perunoita ( 1€ ) 3dl maitoa ( 0,35€ ) maun mukaan voita/margariinia ( 0,5€ ) suolaa ( 0,05€ ) Tee näin: Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min.  Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 100g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienes

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&Säästä:n pavut oli ihan sikapuhtaita, mu

Kermainen pekoni-sienipasta (3,4€ resepti/1,14€ annos)

Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään. KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA Valmistusaika: 30min       hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos        3 annosta  Ainekset 1 paketti pekonia ( 1,3€ ) 1 sipuli ( 0,4€ ) 2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä ( 0,5€ ) 1 purkki ruokakermaa ( 0,6€ ) n. 3 annosta pastaa/spagettia ( 0,6€ ) Tee näin: Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan.  Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuvassa), lisää sekaan myös herkkusieni. Sekoitt