Siirry pääsisältöön

Guacamole & quezadillat (4,02€ resepti/1,34 annos)

Vegesushin teossa on vaan se huono puoli, että avokadoa siitä jää ihan sikana yli. Avokadopastaan en oo vielä koskenu, mutta guacamole on hyvää, helppoa ja nopeaa tehdä ylijäämä avokadosta, joten yleensä combotan sushin + quezadillat peräkkäisille päiville ihan vaan guacamolen takia. Näin mie omat moleni yleensä teen:

GUACAMOLE JA QUEZADILLAT


Valmistusaika: 20min         hinta: 4,02€ resepti/1,34€ annos        3 annosta 

Ainekset

guacamole
vajaa 1 avokado (1,3€)
1/2 tomaatti (0,2€)
1 sipuli (0,2€)
1 valkosipulin kynsi (0,08€)
loraus sitruunamehua (0,05€)
sopivasti suolaa (0,05€)
pippuria, tabascoa, chilijauhetta, millä nyt haluatkaan maustaa (0,1€)

quezadillat
1 pussi tortilloja (8kpl) (1€)
6 kpl cheddarsiivuja (niitä sulatejuustomaisia) (0,84€)
sopivasti juustoa (0,2€)


Tee näin:

  1. Pilko tomaatti ja poista siemenet. Pilko myös sipuli ja valkosipuli ja lisää kaikki aineet kulhoon.
  2. Pilko avokado. Muussaa kulhossa vähän pienemmäksi ja sekoita sipulien ja tomaatin joukkoon.
  3. Lisää sekaan loraus sitruunamehua (estää guacamolen tummumisen) ja mausta suolalla, pippurilla jne. mitä kaapissa nyt onkaan. Itse käytin paria tippaa tabascoa tuomaan hiukan tulisuutta, mutta vastaavasti vois käyttää myös tuoretta chiliä/chilijauhetta ajamaan saman asian.
  4. Jätä guacamole lepäämään ja ryhdy tekemään quezadilloja. Laita yhden tortillalätyn päälle 1,5 palaa cheddarjuustoa pieneksi revittynä ja juustoa . Laita päälle toinen tortillalätty ja paista viritelmä pannulla miedolla lämmöllä, kunnes juusto sulaa ja tortillojen pinta on rapea. Käännä viritelmä kerran, että molemmat puolet tortillasta ruskistuvat hivenen. Tee loput tortillaparit samalla tavalla (paitsi tietysti jos jätät osan seuraavalle päivälle, jolloin laita tortillaviritelmät jääkaappiin juustotäytteisinä muoviin käärittynä).
  5. Jaa tortillat neljään osaan, tarjoile ja syö.

Jos salsaa löytyy, niin tuon tomaatin voi korvata sillä: laita vain murskatun avokadon ja sipulien joukkoon salsaa kunnes maku on kohdillaan. Salsan kanssa maustaminen on ehkä myös vähän helpompaa, mutta maistamalla tomaatinkin kanssa siitäkii selviää. Tällanen annos guacamolea riittää n. 3 annokseen, jos ei ihan sikana guacamolea syö per quezadilla. Pärjäsin ihan itse tuolla määrällä, mutta yhtään ei jäänyt yli!
    Quezadillat voi toki tehdä ihan vaan mikrossa lämmittämällä vaikka silloin kyllä menettääkin rapeuden nautinnon, mutta hyvältä maistuu silti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perunavelli (1,9€ resepti/0,95€ annos)

Perunavelli on miun lapsuudessa ollu yks lempiruokia, ja on edelleenkin! Eihän tää oo ku löysää perunamuussia, mutta kauhean hyvää silti.     Laskin ehkä hinnan vähän yläkanttiin, mutta alle euron tää tulee silti maksamaan per annos. :) PERUNAVELLI Valmistusaika: 40min       hinta: 1,9€ resepti/0,95€ annos        2 annosta  Ainekset n. kilo perunoita ( 1€ ) 3dl maitoa ( 0,35€ ) maun mukaan voita/margariinia ( 0,5€ ) suolaa ( 0,05€ ) Tee näin: Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min.  Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 100g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienes

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&Säästä:n pavut oli ihan sikapuhtaita, mu

Kermainen pekoni-sienipasta (3,4€ resepti/1,14€ annos)

Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään. KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA Valmistusaika: 30min       hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos        3 annosta  Ainekset 1 paketti pekonia ( 1,3€ ) 1 sipuli ( 0,4€ ) 2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä ( 0,5€ ) 1 purkki ruokakermaa ( 0,6€ ) n. 3 annosta pastaa/spagettia ( 0,6€ ) Tee näin: Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan.  Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuvassa), lisää sekaan myös herkkusieni. Sekoitt