Lihapulliahan saa kaupasta ihan sikahalvalla, mutta tykkään itsetehdyistä paljon enemmän. Kaupan lihapullissa on kans ties mitä lihan osia, joten itsetekemällä saa ainakii rahalleen paremmin vastinetta! Eikä nää nyt niiiiin kalliita oo...
Tein nää lihapullat Citymarketin mainoksen ohjeen mukaan, tosin eri mausteilla ja vaihdoin sipulin valkosipuliin, koska sipuli ei ehdi uunissa kunnolla pehmetä. Jos sipulia haluat valkosipulin sijaan/lisäksi käyttää, kannattaa se ehkä valmiiksi paistaa pannulla pehmeämmäksi. Tai mikrossa, mutta siitä miula ei oo kokemusta. :P
1dl korppujauhoja (0,15€)
2 dl vettä (0€)
2 valkosipulin kynttä (0,15€)
1 kananmuna (0,16€)
1 tl suolaa (0,05€)
ripaus pippuria (0,05€)
Tein nää lihapullat Citymarketin mainoksen ohjeen mukaan, tosin eri mausteilla ja vaihdoin sipulin valkosipuliin, koska sipuli ei ehdi uunissa kunnolla pehmetä. Jos sipulia haluat valkosipulin sijaan/lisäksi käyttää, kannattaa se ehkä valmiiksi paistaa pannulla pehmeämmäksi. Tai mikrossa, mutta siitä miula ei oo kokemusta. :P
LIHAPULLAT
Valmistusaika: 45min hinta: 3,06€ resepti/1,02€ annos 3 annosta
Ainekset
400g jauhelihaa (2,5€)1dl korppujauhoja (0,15€)
2 dl vettä (0€)
2 valkosipulin kynttä (0,15€)
1 kananmuna (0,16€)
1 tl suolaa (0,05€)
ripaus pippuria (0,05€)
Tee näin:
- Laita korppujauhot turpoamaan veteen n. 10 minuutiksi. Pistä uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Lisää jauheliha, kananmuna ja mausteet sekä kuoritut valkosipulin kynnet valkosipulipusertimen läpi sekaan ja sekoita tasaiseksi. Maista hiukan, ja lisää tarvittaessa lisää mausteita. Valkosipulin voi tietty ihan vaan pilkkoa veitsellä pieneksi tuonne sekaan, mutta puserrinta itse käytän sen helppouden takia.
- Muotoile taikinasta kostutetuin käsin samankokoisia lihapullia leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Jos taikina meinaa jäädä ikävästi käsiin, kostuta käsiäsi pikaisesti vedellä (kulhosta tai hanan alla). Itse sain tästä taikinasta 32 hiukan pingispalloa pienempää lihapullaa.
- Paista n. 20 min, kunnes lihapullat ovat ruskeita. Voit tarkistaa kypsyyden myös ottamalla yhden lihapullan ja halkaisemalla sen kahtia haarukalla. Sen takia alemmassa kuvassa on enää 31 lihapullaa jäljellä. :P
- Tarjoile esim. perunamuusin, ranskalaisten tai nuudeleiden kanssa.
Lihapullissa voi käyttää veden sijaan myös maitoa, mikä tuo vähän lisää makua taas pulliin. Aika monessa reseptissä näytettäis käytettävän kermaviiliä veden sijaan, mutta siitä miula ei oo mitään kokemusta. Kai sekii ihan hyvää silti on. Tällä ohjeella voi tietty tehdä kans jauhelihapihvejä esim. hampurilaisten väliin, ja voihan nää kans paistaa pannulla, vaikka uuni onkii kyllä ylivoimaisesti helpompi käyttää.
Kommentit
Lähetä kommentti