Siirry pääsisältöön

Lihapullat (3,06€ resepti/1,02€ annos)

Lihapulliahan saa kaupasta ihan sikahalvalla, mutta tykkään itsetehdyistä paljon enemmän. Kaupan lihapullissa on kans ties mitä lihan osia, joten itsetekemällä saa ainakii rahalleen  paremmin vastinetta! Eikä nää nyt niiiiin kalliita oo...
  Tein nää lihapullat Citymarketin mainoksen ohjeen mukaan, tosin eri mausteilla ja vaihdoin sipulin valkosipuliin, koska sipuli ei ehdi uunissa kunnolla pehmetä. Jos sipulia haluat valkosipulin sijaan/lisäksi käyttää, kannattaa se ehkä valmiiksi paistaa pannulla pehmeämmäksi. Tai mikrossa, mutta siitä miula ei oo kokemusta. :P

LIHAPULLAT



Valmistusaika: 45min       hinta: 3,06€ resepti/1,02€ annos        3 annosta 

Ainekset

400g jauhelihaa (2,5€)
1dl korppujauhoja (0,15€)
2 dl vettä (0€)
2 valkosipulin kynttä (0,15€)
1 kananmuna (0,16€)
1 tl suolaa (0,05€)
ripaus pippuria (0,05€)


Tee näin:

  1. Laita korppujauhot turpoamaan veteen n. 10 minuutiksi. Pistä uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Lisää jauheliha, kananmuna ja mausteet sekä kuoritut valkosipulin kynnet valkosipulipusertimen läpi sekaan ja sekoita tasaiseksi. Maista hiukan, ja lisää tarvittaessa lisää mausteita. Valkosipulin voi tietty ihan vaan pilkkoa veitsellä pieneksi tuonne sekaan, mutta puserrinta itse käytän sen helppouden takia.
  3. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin samankokoisia lihapullia leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Jos taikina meinaa jäädä ikävästi käsiin, kostuta käsiäsi pikaisesti vedellä (kulhosta tai hanan alla). Itse sain tästä taikinasta 32 hiukan pingispalloa pienempää lihapullaa. 
  4. Paista n. 20 min, kunnes lihapullat ovat ruskeita. Voit tarkistaa kypsyyden myös ottamalla yhden lihapullan ja halkaisemalla sen kahtia haarukalla. Sen takia alemmassa kuvassa on enää 31 lihapullaa jäljellä. :P
  5. Tarjoile esim. perunamuusin, ranskalaisten tai nuudeleiden kanssa.

Lihapullissa voi käyttää veden sijaan myös maitoa, mikä tuo vähän lisää makua taas pulliin. Aika monessa reseptissä näytettäis käytettävän kermaviiliä veden sijaan, mutta siitä miula ei oo mitään kokemusta. Kai sekii ihan hyvää silti on. Tällä ohjeella voi tietty tehdä kans jauhelihapihvejä esim. hampurilaisten väliin, ja voihan nää kans paistaa pannulla, vaikka uuni onkii kyllä ylivoimaisesti helpompi käyttää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perunavelli (1,9€ resepti/0,95€ annos)

Perunavelli on miun lapsuudessa ollu yks lempiruokia, ja on edelleenkin! Eihän tää oo ku löysää perunamuussia, mutta kauhean hyvää silti.     Laskin ehkä hinnan vähän yläkanttiin, mutta alle euron tää tulee silti maksamaan per annos. :) PERUNAVELLI Valmistusaika: 40min       hinta: 1,9€ resepti/0,95€ annos        2 annosta  Ainekset n. kilo perunoita ( 1€ ) 3dl maitoa ( 0,35€ ) maun mukaan voita/margariinia ( 0,5€ ) suolaa ( 0,05€ ) Tee näin: Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min.  Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 100g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienes

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&Säästä:n pavut oli ihan sikapuhtaita, mu

Kermainen pekoni-sienipasta (3,4€ resepti/1,14€ annos)

Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään. KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA Valmistusaika: 30min       hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos        3 annosta  Ainekset 1 paketti pekonia ( 1,3€ ) 1 sipuli ( 0,4€ ) 2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä ( 0,5€ ) 1 purkki ruokakermaa ( 0,6€ ) n. 3 annosta pastaa/spagettia ( 0,6€ ) Tee näin: Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan.  Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuvassa), lisää sekaan myös herkkusieni. Sekoitt