Kantarellikeitto ja -kastike on miun syksyn ykkösjuttuja. Jouduin ostamaan sieneni torilta markkinoiden aikaan kun en metsään pääse, mutta 5€/litra oli aika pien hinta tällasesta herkusta (normaalisti torilla hinta oli 7€/litra, mutta kilpailu pudotti hinnat markkinoiden ajaks). En ostais kaupasta kantarelleja, koska yleensä ne on kalliita + kärsineitä. Kuivasienistä miula ei oo mitään kokemusta.
1 sipuli (0,3€)
4rkl vehnäjauhoja (0,1€)
4dl maitoa (0,5€)
4dl vettä (0€)
1/2 lihaliemikuutio/kasvisliemikuutio (0,08€)
1 purkki kuohukermaa (1€)
n. 1 tl suolaa (0,05€)
ripaus pippuria (0,05€)
KANTARELLIKEITTO
Valmistusaika: 30min hinta: 4,58€ resepti/1,53€ annos 3 annosta
Ainekset
1/2 litraa tuoreita kantarelleja (2,5€)1 sipuli (0,3€)
4rkl vehnäjauhoja (0,1€)
4dl maitoa (0,5€)
4dl vettä (0€)
1/2 lihaliemikuutio/kasvisliemikuutio (0,08€)
1 purkki kuohukermaa (1€)
n. 1 tl suolaa (0,05€)
ripaus pippuria (0,05€)
Tee näin:
- Siisti sienet roskista ja ja pilko ne vähän pienemmiksi. Pilko myös sipuli, ja laita ne kattilaan sienien kanssa.
- Laita levy keskilämmölle ja ala haihduttamaan sienistä ylimääräisiä nesteitä pois. Jos tuntuu että sienet jäävät pohjaan kiinni, lisää hiukan rasvaa mukaan.
- Lisää sekaan vehnäjauhoja ja sekoita. Älä ruskita. Lisää joukkoon vesi, maito ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä aina silloin tällöin sekoittaen n. puoli tuntia.
- Lisää joukkoon kuohukerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoile. Syö. Nauti.
Tuon 4dl maidon voi korvata vedellä, mutta maidon kanssa tulee täyteläisempää. Ja kasvisliemi ois toivottavampi tietty tällasessa ruoassa missä lihaa ei oo, mutta lihaliemikuutioita vaan löytyy kotoa joten sovelsin hiukan. :P Hyvää tuli silti. Tähän kun vielä lisäksi tarjoilee vaaleeta leipää/patonkia/sämpylöitä niin ah. <3
Kommentit
Lähetä kommentti