Eilen rupes tekemään ihan sikana mieli jäätelöä kun oli vähän lämpimämpi päivä, mutta päädyinkin sitten tekemään itse sitruunasorbettia! Sorbettia en oo tehny sitten yläasteen, mutta ihan hyvin tää onnistu. Pakastin oli vaan ilmeisesti liian kylmä, sillä tänään sorbetti oli jo ihan kivikovaa. :D
2dl sokeria (0,3€)
1,5dl sitruunamehua (Xtra) (0,75€)
SITRUUNASORBETTI
Valmistusaika: 15min + pakastus hinta: 1,05€ resepti/0,27€ annos 4 annosta
Ainekset
3 dl vettä (0€)2dl sokeria (0,3€)
1,5dl sitruunamehua (Xtra) (0,75€)
Tee näin:
- Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja lämmitä, kunnes sokeri sulaa veteen.
- Jäähdytin vesi-sokeriseoksen laittamalla tiskialtaaseen kylmää vettä ja kattilan veteen. Sitten lisäsin sitruunamehun. Maistoin välillä ettei seoksesta tullut liian sitruunaista, joten tuo 1,5dl on miun maun mukaan laitettu. Jos tykkäät kirpeämmästä ja sitruunaisemmasta sorbetista voit lisätä enemmänkin mehua.
- Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan (itse käytin kyllä samaa kattilaa jossa veden+sokerin sulatin, oon laiska) ja astia pakkaseen.
- Käy tunnin välein hämmentämässä seosta että siitä tulee tasaista. Noin kolmen tunnin päästä seoksen pitäisi olla melko jäykkää, mutta ei kivikovaa.
- Tarjoile ja syö.
Olin ensin vähän skeptinen tuon valmiin sitruunamehun suhteen, mutta silti tuli ihan hyvää. Jos sitruunat ois nyt sesongissa olisin ostanut mieluummin tuoreita, mutta 2,5€ kilohinnalla valmistiivisteestä tulee halvempaa. Jos kuitenkin haluat käyttää tuoreita sitruunoita suosittelen raastamaan pestyn sitruunan kuorta mukaan sorbettiin. Se näyttää aika kivalta ja lisäksi antaa makua. Raasteen lisäisin samaan syssyyn lämpenemään veden ja sokerin kanssa, jotta kuoren aromit pääsevät kunnolla esille.
Sorbetti kannattaa syödä parin päivän sisällä jäädyttämisestä; mitä pidempään sorbetti on pakkasessa, sitä enemmän siihen muodostuu isoja jääkiteitä. Sorbetti kans sulaa aika nopeesti, että ei kannata paljoa ennen tarjoilua ottaa pois pakkasesta.
Sorbetti kannattaa syödä parin päivän sisällä jäädyttämisestä; mitä pidempään sorbetti on pakkasessa, sitä enemmän siihen muodostuu isoja jääkiteitä. Sorbetti kans sulaa aika nopeesti, että ei kannata paljoa ennen tarjoilua ottaa pois pakkasesta.
Kiivisorbettia haluaisin kokeilla seuraavaksi, mutta sitä varten odottelen kyllä ensi talven/kevään sesonkia. :P
Kommentit
Lähetä kommentti