Siirry pääsisältöön

Sitruunasorbetti (1,05€ resepti/0,27€ annos)

Eilen rupes tekemään ihan sikana mieli jäätelöä kun oli vähän lämpimämpi päivä, mutta päädyinkin sitten tekemään itse sitruunasorbettia! Sorbettia en oo tehny sitten yläasteen, mutta ihan hyvin tää onnistu. Pakastin oli vaan ilmeisesti liian kylmä, sillä tänään sorbetti oli jo ihan kivikovaa. :D

SITRUUNASORBETTI


Valmistusaika: 15min + pakastus       hinta: 1,05€ resepti/0,27€ annos       4 annosta 

Ainekset

3 dl vettä (0€)
2dl sokeria (0,3€)
1,5dl sitruunamehua (Xtra) (0,75€)


Tee näin:

  1. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja lämmitä, kunnes sokeri sulaa veteen.
  2. Jäähdytin vesi-sokeriseoksen laittamalla tiskialtaaseen kylmää vettä ja kattilan veteen. Sitten lisäsin sitruunamehun. Maistoin välillä ettei seoksesta tullut liian sitruunaista, joten tuo 1,5dl on miun maun mukaan laitettu. Jos tykkäät kirpeämmästä ja sitruunaisemmasta sorbetista voit lisätä enemmänkin mehua.
  3. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan (itse käytin kyllä samaa kattilaa jossa veden+sokerin sulatin, oon laiska) ja astia pakkaseen.
  4. Käy tunnin välein hämmentämässä seosta että siitä tulee tasaista. Noin kolmen tunnin päästä seoksen pitäisi olla melko jäykkää, mutta ei kivikovaa.
  5. Tarjoile ja syö.

Olin ensin vähän skeptinen tuon valmiin sitruunamehun suhteen, mutta silti tuli ihan hyvää. Jos sitruunat ois nyt sesongissa olisin ostanut mieluummin tuoreita, mutta 2,5€ kilohinnalla valmistiivisteestä tulee halvempaa. Jos kuitenkin haluat käyttää tuoreita sitruunoita suosittelen raastamaan pestyn sitruunan kuorta mukaan sorbettiin. Se näyttää aika kivalta ja lisäksi antaa makua. Raasteen lisäisin samaan syssyyn lämpenemään veden ja sokerin kanssa, jotta kuoren aromit pääsevät kunnolla esille.
   Sorbetti kannattaa syödä parin päivän sisällä jäädyttämisestä; mitä pidempään sorbetti on pakkasessa, sitä enemmän siihen muodostuu isoja jääkiteitä. Sorbetti kans sulaa aika nopeesti, että ei kannata paljoa ennen tarjoilua ottaa pois pakkasesta.

Kiivisorbettia haluaisin kokeilla seuraavaksi, mutta sitä varten odottelen kyllä ensi talven/kevään sesonkia. :P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perunavelli (1,9€ resepti/0,95€ annos)

Perunavelli on miun lapsuudessa ollu yks lempiruokia, ja on edelleenkin! Eihän tää oo ku löysää perunamuussia, mutta kauhean hyvää silti.     Laskin ehkä hinnan vähän yläkanttiin, mutta alle euron tää tulee silti maksamaan per annos. :) PERUNAVELLI Valmistusaika: 40min       hinta: 1,9€ resepti/0,95€ annos        2 annosta  Ainekset n. kilo perunoita ( 1€ ) 3dl maitoa ( 0,35€ ) maun mukaan voita/margariinia ( 0,5€ ) suolaa ( 0,05€ ) Tee näin: Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min.  Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 100g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienes

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&Säästä:n pavut oli ihan sikapuhtaita, mu

Kermainen pekoni-sienipasta (3,4€ resepti/1,14€ annos)

Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään. KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA Valmistusaika: 30min       hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos        3 annosta  Ainekset 1 paketti pekonia ( 1,3€ ) 1 sipuli ( 0,4€ ) 2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä ( 0,5€ ) 1 purkki ruokakermaa ( 0,6€ ) n. 3 annosta pastaa/spagettia ( 0,6€ ) Tee näin: Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan.  Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuvassa), lisää sekaan myös herkkusieni. Sekoitt