Letut on hyviä, letut on halpoja. Kaikilla on varmasti oma lempparireseptinsä lettuja varten, ite yleensä heitän arviolta kaikki aineet mutta eilen katoin vähän tarkemmin että osasin laskea vähän hintaa. Edulliseksi tulee, ainakin kun verrataan karkkipussiin!
2rkl sokeria (0,1€)
1 kananmuna (0,2€)
2-3dl vehnäjauhoja (0,3€)
2rkl rypsiöljyä (0,1€)
tarjoiluun hilloa (n. 0,3€)
LETUT
Valmistusaika: 1h hinta: 1,76€ resepti/0,88€ annos 2 annosta
Ainekset
5dl kevytmaitoa (0,6€)2rkl sokeria (0,1€)
1 kananmuna (0,2€)
2-3dl vehnäjauhoja (0,3€)
2rkl rypsiöljyä (0,1€)
muut:
paistamiseen margariinia (0,16€)tarjoiluun hilloa (n. 0,3€)
Tee näin:
- Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Laita jauhoja riippuen kuinka paksua taikinaa haluat. Jos teet taikinasta tarpeeksi paksua voit käyttää sitä myös vohvelien tekoon (lisää silloin 1,5tl leivinjauhetta mukaan, jotta vohveleista tulee kuohkeita).
- Jos jaksat odottaa, laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin turpoamaan. Jos et, niin levyt tulille!
- Laita paistinpannu kuumenemaan levylle ja nokare margariinia pannulle sulamaan. Kun rasva tirisee, lisää taikinaa ohueksi kerrokseksi pannulle ja odottele. Ekasta letusta ei koskaan tuu sikahyvännäköistä, mutta toisesta lähtien väri ja kaikki alkaa olla aika jees.
- Käännä lettu ympäri kun toinen puoli on saanut väriä. Kääntäminen voi "aloittelijalle" olla vähän hankalaa, mutta kuten kaikessa kyllä senkii hoksaa lopulta. Oon ite 10 vuotta tehny lettuja vähintään silloin tällöin mutta silti epäonnistun joskus... Siirrä paistettu lettu lautaselle, kun toinenkin puoli on hiukan ruskettunut.
- Tee kaikki letut samalla tavalla.
- Syö hillon tai sokerin kanssa, tai marjojen tai jäätelön tai kermavaahdon. Mistä nyt tykkäätkään (miula oli hilloa viel tippa, söin senkin sitten pois).
Letut on, yllätys yllätys, parhaita tuoreena. Oon joskus syöny isomman lettuannoksen jälkeen edellisen illan lettuja vielä seuraavanakii päivänä töissä, mutta ei se maku oo silloin enää yhtä hyvä. Eipä tuo taikina kuitenkaan hirveen pitkään vie tehdä, että aika pienellä varoitusajalla voi pitää lettukestit vaikka kavereille!
Oon kans tehny letut joskus maitojauheeseen sen pakkauksen ohjeiden mukaan ja en kauheesti oo huomannu eroa maussa. Miula ei oo vaan yhtään hajua kuinka paljon maitojauheet maksaa, mutta veikkaan että tulee halvemmaks kuin oikeeseen maitoon tehtynä. Ainakii maitojauhe kestää jonku 100x pidempään ku maito, joten sitä ehkä kannattaa olla kaapissa lettuhätätilanteen varalta.
Itse lisään lettutaikinaan vielä vähän (1-2 dl) kivennäisvettä tai jotakin miedonmakuista limpparia, saa lettuihin sen nätin pitsireunuksen ja vähän "epätasaisen" pinnan. Nam!
VastaaPoista