Siirry pääsisältöön

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä.

Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa.


KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT


Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta

Ainekset

pohja

5dl vettä (0€)
1 pala hiivaa (0,2€)
ripaus suolaa (0,02€)
pienempi ripaus sokeria (0,02€)
5dl vehnäjauhoja (0,5€)
0,5dl rypsiöljyä (0,15€)

täytteet

n. 400g juustoa (3€)
250g jauhelihaa (1€)
3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (0,6€)
1 pkt kanansuikaleita (2€) tokmannilta halvalla viimeviikolla
1pkt mozzarellaa (1,05€)
2 pientä purkkia tomaattipureeta (0,44€)
1pkt pekonia (1€)

Tee näin:

  1. Ota lihat lämpiämään huoneenlämpöön. Sitten pohjan kimppuun! Mittaa kädenlämpöistä vettä isoon kulhoon ja murenna hiiva joukkoon. Lisää ripaus sokeria ja ripaus suolaa sekä n. 2dl vehnäjauhoja. Sekoita ja lisää jauhoja aina vähitellen kunnes sekoitus alkaa tulla hankalaksi.
  2. Ala vaivata taikinaa puhtain käsin ja lisää joukkoon öljy. Lisää lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistäsi ja kulhosta. Jos 5dl jauhoja ei tunnu riittävän, lisää niitä silti! Lötköä pizzapohjaa on hankala käsitellä. :I Peitä kulho liinalla ja anna kohota n. 30-60min.
  3. Samalla kun taikina kohoaa, paista lihat. Paistoin kaikki erikseen ja pesin pannun aina välissä. Sekaan vois pilkkoa sipulia kans paistumaan, mutta kotiyleisön pyynnöstä jätin pois. :P
  4. Kun lihat on paistettu (ja jauheliha+kana maustettu), pilko herkkusienet itsellesi sopiviin paloihin. Tein siivuja jotka siivutin vielä kerran pienemmiksi, kun herkkusienet oli aika isohkoja kuitenkin. Purkkisienetkii on ihan jees, mutta tuoreista tykkään enemmän (eikä tähän aikaan vuodesta hintaerokaan oo kauhee purkin ja tuoreen välillä).
  5. Pilko myös mozzarella paloiksi.
  6. Kun taikina on kohonnut, laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja jaa taikina kahtia ja vaivaa molempia puolikkaita vielä vähän lisää jauhotetulla pöydällä että ylimääräiset ilmakuplat katoaa. Kauli puolikkaat (yksi kerrallaan tietty) leivinpaperin päällä pellin kokoisiksi. Jos tuntuu että leivinpaperi kokoajan lähtee pois alta (tehden kaulimisen mahdottomaks), laita hiukan kostea talouspaperinpala/tiskirätti leivinpaperin ja pöydän väliin, ei pitäis enää luisua miten sattuu! \o/
  7. Siirrä taikina leivinpaperin päällä uunipellille ja ala täyttämään tomaattipureella aloittaen. Loppujärjestys onkii sitten makukysymys, jotku haluaa juustoa jo pohjan ja täytteiden väliin, toiset pelkästän päälle jne. Laita täytetty pizza uuniin ja paista n. 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto sulanut/ruskettunut. 
  8. Paista/täytä toinen pizza samalla tavalla kuin nro 1, jos uuniin ei mahtunut kahta pizzaa kerrallaan.
  9. Anna vetäytyä hetki, paloittele ja syö.

Pizza on ihan parasta pakkaseenkin, eli kannattaa melkein tehdä se kaksi pellillistä kerralla! Sama vaiva siihen menee, joten miksipä ei. Kyllähän jos nuo kaikki tarvikkeet kerralla ostaa voi tuntua aika kovasti kukkarossa, mutta kun annoshinta on alle 2€ ei se oo niin paha kuitenkaan.
   Suosittelisin kokeilemaan myös tomaatti-feta-mozzarella täytettä pizzaan, jotenkii feta + tomaatti sopii yhteen aika yllättävän hyvin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perunavelli (1,9€ resepti/0,95€ annos)

Perunavelli on miun lapsuudessa ollu yks lempiruokia, ja on edelleenkin! Eihän tää oo ku löysää perunamuussia, mutta kauhean hyvää silti.     Laskin ehkä hinnan vähän yläkanttiin, mutta alle euron tää tulee silti maksamaan per annos. :) PERUNAVELLI Valmistusaika: 40min       hinta: 1,9€ resepti/0,95€ annos        2 annosta  Ainekset n. kilo perunoita ( 1€ ) 3dl maitoa ( 0,35€ ) maun mukaan voita/margariinia ( 0,5€ ) suolaa ( 0,05€ ) Tee näin: Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min.  Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 100g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienes

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&Säästä:n pavut oli ihan sikapuhtaita, mu

Kermainen pekoni-sienipasta (3,4€ resepti/1,14€ annos)

Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään. KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA Valmistusaika: 30min       hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos        3 annosta  Ainekset 1 paketti pekonia ( 1,3€ ) 1 sipuli ( 0,4€ ) 2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä ( 0,5€ ) 1 purkki ruokakermaa ( 0,6€ ) n. 3 annosta pastaa/spagettia ( 0,6€ ) Tee näin: Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan.  Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuvassa), lisää sekaan myös herkkusieni. Sekoitt