Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä.
Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa.
Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa.
KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT
Valmistusaika: 1h 20min hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos 6 annosta
Ainekset
pohja
5dl vettä (0€)
1 pala hiivaa (0,2€)
ripaus suolaa (0,02€)
pienempi ripaus sokeria (0,02€)
5dl vehnäjauhoja (0,5€)
0,5dl rypsiöljyä (0,15€)
täytteet
n. 400g juustoa (3€)
250g jauhelihaa (1€)
3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (0,6€)
1 pkt kanansuikaleita (2€) tokmannilta halvalla viimeviikolla
1pkt mozzarellaa (1,05€)
2 pientä purkkia tomaattipureeta (0,44€)
1pkt pekonia (1€)
Tee näin:
- Ota lihat lämpiämään huoneenlämpöön. Sitten pohjan kimppuun! Mittaa kädenlämpöistä vettä isoon kulhoon ja murenna hiiva joukkoon. Lisää ripaus sokeria ja ripaus suolaa sekä n. 2dl vehnäjauhoja. Sekoita ja lisää jauhoja aina vähitellen kunnes sekoitus alkaa tulla hankalaksi.
- Ala vaivata taikinaa puhtain käsin ja lisää joukkoon öljy. Lisää lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistäsi ja kulhosta. Jos 5dl jauhoja ei tunnu riittävän, lisää niitä silti! Lötköä pizzapohjaa on hankala käsitellä. :I Peitä kulho liinalla ja anna kohota n. 30-60min.
- Samalla kun taikina kohoaa, paista lihat. Paistoin kaikki erikseen ja pesin pannun aina välissä. Sekaan vois pilkkoa sipulia kans paistumaan, mutta kotiyleisön pyynnöstä jätin pois. :P
- Kun lihat on paistettu (ja jauheliha+kana maustettu), pilko herkkusienet itsellesi sopiviin paloihin. Tein siivuja jotka siivutin vielä kerran pienemmiksi, kun herkkusienet oli aika isohkoja kuitenkin. Purkkisienetkii on ihan jees, mutta tuoreista tykkään enemmän (eikä tähän aikaan vuodesta hintaerokaan oo kauhee purkin ja tuoreen välillä).
- Pilko myös mozzarella paloiksi.
- Kun taikina on kohonnut, laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja jaa taikina kahtia ja vaivaa molempia puolikkaita vielä vähän lisää jauhotetulla pöydällä että ylimääräiset ilmakuplat katoaa. Kauli puolikkaat (yksi kerrallaan tietty) leivinpaperin päällä pellin kokoisiksi. Jos tuntuu että leivinpaperi kokoajan lähtee pois alta (tehden kaulimisen mahdottomaks), laita hiukan kostea talouspaperinpala/tiskirätti leivinpaperin ja pöydän väliin, ei pitäis enää luisua miten sattuu! \o/
- Siirrä taikina leivinpaperin päällä uunipellille ja ala täyttämään tomaattipureella aloittaen. Loppujärjestys onkii sitten makukysymys, jotku haluaa juustoa jo pohjan ja täytteiden väliin, toiset pelkästän päälle jne. Laita täytetty pizza uuniin ja paista n. 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto sulanut/ruskettunut.
- Paista/täytä toinen pizza samalla tavalla kuin nro 1, jos uuniin ei mahtunut kahta pizzaa kerrallaan.
- Anna vetäytyä hetki, paloittele ja syö.
Pizza on ihan parasta pakkaseenkin, eli kannattaa melkein tehdä se kaksi pellillistä kerralla! Sama vaiva siihen menee, joten miksipä ei. Kyllähän jos nuo kaikki tarvikkeet kerralla ostaa voi tuntua aika kovasti kukkarossa, mutta kun annoshinta on alle 2€ ei se oo niin paha kuitenkaan.
Suosittelisin kokeilemaan myös tomaatti-feta-mozzarella täytettä pizzaan, jotenkii feta + tomaatti sopii yhteen aika yllättävän hyvin!
Kommentit
Lähetä kommentti