Siirry pääsisältöön

Seitsemän aineksen wokki (6,9€ resepti / 2,3€ annos)

Vaikka seitsemän ainesta kuulostaa aika paljolta, ei se oo. Laskin nääs mausteet mukaan. Tää on eka lihaa sisältävä resepti ja sen myös huomaa hinnassa - mutta jostain sitä proteiiniakii on saatava, eikös?
  Pluuuuus liha on hyvää.

Käytin itse Lidlistä jollain n. 4€ ostettuja valmiiksi maustettuja kananfileitä, mutta suosisin mieluummin maustamattomia. Maustetuissa joutuu kuitenkin maksamaan turhista marinadeista ektraa, ja marinadin sekaan on helppo piilottaa ne kaikkein huonoimmatkin palat helposti. Lidlin fileet oli kuitenkin niin halpoja että pakkohan niitä oli ottaa. Maustamatonta kanaa käyttäessä kuitenkin mausteita pitää laittaa vähän rajummin tähän reseptiin, joten ota se huomioon!

SEITSEMÄN AINEKSEN WOKKI


Valmistusaika: 20min        hinta: 6,9€ resepti/ 2,3€ annos        3 annosta

Ainekset

450g paketti fajitas-marinoitua kanafilettä TAI 300g maustamatonta kanaa (4€)
Sipuli (0,2€)
4 isoa tuoretta herkkusientä (0,65€)
1 keskikokoinen paprika (0,35€)
3 pakettia nuudeleita (1,5€)
2tl curryjauhetta (0,1€)
loraus soijakastiketta (0,1€)

Tee näin:

  1. Pilko herkkusienet, paprika ja sipuli (sekä kanat, jos ne ei oo jo suupalan kokoisia).
  2. Kuullota sipulia paistinpannulla, kunnes se on yhtä läpikuultavaa kuin kerrostalon seinät (koska kerrostalon seinistä kuulee läpi, höhö). Lisää kanat ja paista, kunnes ne on kypsiä. Mausta, jos käytät maustamattomia kanapaloja.
  3. Samalla kun kanat kypsyy, laita vettä kiehumaan nuudeleita varten. Käytin itse Mama'sin nuudeleita mitkä on kyllä tosi kalliita, mutta wokkiin menee halvemmatkii ihan heittämällä... Kunhan et käytä Pirkka-nuudeleita. Oikeesti. Pahimpia mitä oon koskaan maistanu. :I Kun vesi kiehuu, heitä nuudelit sekaan ja sekoita erotellaksesi nuudelit toisistaan. Kaada kypsät nuudelit siivilään. Varo ettet keitä ylikypsiksi, henk. koht. ainakaan en ylikypsistä nuudeleista oikein välitä.
  4. Samalla kun vesi kiehuu/nuudelit tekeytyy/missä vaiheessa nuudeli-multitasking:ia ootkaan, laita kanat syrjään lautaselle ja paista herkkusienet + paprika. Mausta curryjauheella ja soijakastikkeella.
  5. Kaada kanat takaisin pannulle ja lämmitä. Heitä sekaan nuudelit ja sekoita . Jos jaksat, paista nuudeleita vähän että niistä tulee rapeita. Rapeat nuudelit on ihan sikahyviä.
  6. Syö!

Ei tässä sitten sen ihmeempää. Wokkiin voi laittaa ihan mitä vaan oikeestaan, esim. katkaravuilla tästä tulee vähän halvempaa kuin kanalla (katkarapuja laittaisin n. puolikkaan sellasen pienemmän pussin tällästä annosta varten). Myös valmiswokkivihannespakasteet (yhdyssana oli oma keksimä) tekee tästä ruoasta vielä nopeempaa. Hinta on ehkä parikymmentä senttiä kalliimpi silloin, mutta onpahan monipuolisempi! Toinen puoliskoni on vaan niin asennevammainen kypsennettyä porkkanaa kohtaan että valmissekoitusten käyttö ei onnistu, mutta herkkusienet ja paprika on nyt halpaa joten samapa tuo miule. Jos sienet ei nappaa niin porkkana on tosiaan aika jees, samoin tähän vois laittaa pakastemaissia tai -herneitä, hernemaissipaprikaa tms. mutta näin tein itse tällä kertaa. Valkosipuli ois ihan jees lisä kans, mutta ei sattunut nyt olemaan. :P

Samoilla aineilla saa oikeestaan tehtyy kyllä ihan paistettua riisiäkii, korvaa vaan nuudelit keitetyllä riisillä ja se on siinä. Silloin pistäisin joukkoon yhden-kaks kananmunaakin, mutta siitä sitten enemmän kun seuraavan kerran paistettua riisiä teen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perunavelli (1,9€ resepti/0,95€ annos)

Perunavelli on miun lapsuudessa ollu yks lempiruokia, ja on edelleenkin! Eihän tää oo ku löysää perunamuussia, mutta kauhean hyvää silti.     Laskin ehkä hinnan vähän yläkanttiin, mutta alle euron tää tulee silti maksamaan per annos. :) PERUNAVELLI Valmistusaika: 40min       hinta: 1,9€ resepti/0,95€ annos        2 annosta  Ainekset n. kilo perunoita ( 1€ ) 3dl maitoa ( 0,35€ ) maun mukaan voita/margariinia ( 0,5€ ) suolaa ( 0,05€ ) Tee näin: Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min.  Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 100g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienes

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&Säästä:n pavut oli ihan sikapuhtaita, mu

Kermainen pekoni-sienipasta (3,4€ resepti/1,14€ annos)

Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään. KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA Valmistusaika: 30min       hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos        3 annosta  Ainekset 1 paketti pekonia ( 1,3€ ) 1 sipuli ( 0,4€ ) 2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä ( 0,5€ ) 1 purkki ruokakermaa ( 0,6€ ) n. 3 annosta pastaa/spagettia ( 0,6€ ) Tee näin: Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan.  Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuvassa), lisää sekaan myös herkkusieni. Sekoitt