Siirry pääsisältöön

Mustapapu-maissiquezadillat (4,56€ resepti/0,57€ annos)

Tää resepti on alunperin englanninkieliseltä sivulta nimeltä Budget Bytes. Pakko sanoa, että sieltä idean tällaisene blogiin nappasin kun en nopean googlauksen avulla löytänyt suomeks ihan 100% mitään vastaava. Alkuperäinen resepti näihin "hearty black bean quezadilloihin" löytyy TÄÄLTÄ kuvien kera! Mutta alla vielä sama ohje miun kääntämänä ja hiukan muokkaamana.


MUSTAPAPU-MAISSIQUEZADILLAT


Valmistusaika: 20min        hinta: 4,56€ resepti/0,57€ annos        8 annosta

Ainekset

n. 250-300g mustapapuja (1€)
100g pakastemaissia (0,4€)
1/2 pieni punasipuli (0,18€)
1 valkosipulinkynsi (0,13€)
1tl jauhettua korianteria (0,05€) TAI 1/4 nippu tuoretta korianteria (??)
4dl juustoraastetta (1,5€)
2rkl tacomaustetta (0,3€)
8kpl tortilloja (1€)

Tee näin:

  1. Hienonna puna- ja valkosipuli (sekä tuoreet, huuhdellut korianterin lehdet). Kaada pavuista ylimääräinen neste pois ja huuhtele pikaisesti, jos käytät kaupan valmispapuja.
  2. Sekoita pavut, maissi (ei tarvitse sulattaa), sipulit, juustoraaste ja mausteet keskenään kulhossa. 
  3. Lapa n. 1/8 täytettä puolikkaalle tortillalle ja käännä toinen puoli täytteiden päälle niin, että tortilla on puolikuun muotoinen. Teen kaikki 8 tortillaa tällä tavalla. Laita näistä vielä paistamattomista tortilloista osa pakkaseen, jos et niitä parin päivän sisään aio/jaksa syödä. 
  4. Paista tortillat puolikuina levyn keskilämmöllä ja käännä kun toinen puoli on kullanruskea. Jos tortilla meinaa jäädä paistinpannuun kiinni, käytä hiukan rasvaa pannun voiteluun. Rasvan kanssa tortillasta tulee vähän nätimmän värinen, mutta oma paistinpannu on niin sissi ettei se mitään rasvaa välttämättä edes tarvitse. 
    En tajunnut ottaa kuvaa siinä puolikuuvaiheessa, koska täytin ekan tortillan kylmälle pannulle.
  5.  Tarjoile tomaattien tai salsan kanssa jos siltä tuntuu. Itse otin tällä kertaa porkkanaa. (P.S. toi kultaisemman ruskea puolikas on paistettu rasvan kanssa, vasempi taas ilman)

    Nää on ihan sikahyviä, nopeita tehdä ja täyttäviä tälläsen lihansyöjänkii makuun ku mie, 1 tortilla vie jo nälän ihan kiitettävästi. Tuo kuvassa oleva 2 annosta oli miun yliarviointia, mutta jäipä töihin sitten tuollanen nätimpi ruskea tortilla mikrossa lämmitettäväksi. Kyllähän tuohon tortillojen väliin halutessaan voi lisätä kanaa tai jauhelihaa mutta hinta nousee sitten melkein 33%. ;P Jälleen yksi salaisuus: tortillat ostan aina K-Marketeista, koska siellä niitä yleensä on aina 1€/paketti. Oon kyllä harkinnu tortillojen tekoa itsekin, mutta vielä en oo löytäny sopivaa reseptiä...

       Tuosta tortillojen pakastamisesta vielä: jos vaan on pakkasessa tilaa, laita paistamattomat tortillat erikseen hyllylle jäähtymään ja tunnin jälkeen pakkaa ne pusseihin. Jäätyy ja säilyy paremmin! Nää on käteviä aina iltapalaks lämmittää tai sit töihin, jos ei aina pannulla niin vähintään mikrossa. Jotenkii tomaatti sopii näiden kanssa miusta mainiosti, muuten tuntuu että jotain jää vähän niinkuin puuttumaan tuosta mausta. Onneks tomaatit ei oo kauheen kalliita tähän aikaa vuodesta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perunavelli (1,9€ resepti/0,95€ annos)

Perunavelli on miun lapsuudessa ollu yks lempiruokia, ja on edelleenkin! Eihän tää oo ku löysää perunamuussia, mutta kauhean hyvää silti.     Laskin ehkä hinnan vähän yläkanttiin, mutta alle euron tää tulee silti maksamaan per annos. :) PERUNAVELLI Valmistusaika: 40min       hinta: 1,9€ resepti/0,95€ annos        2 annosta  Ainekset n. kilo perunoita ( 1€ ) 3dl maitoa ( 0,35€ ) maun mukaan voita/margariinia ( 0,5€ ) suolaa ( 0,05€ ) Tee näin: Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min.  Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 100g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienes

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&Säästä:n pavut oli ihan sikapuhtaita, mu

Kermainen pekoni-sienipasta (3,4€ resepti/1,14€ annos)

Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään. KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA Valmistusaika: 30min       hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos        3 annosta  Ainekset 1 paketti pekonia ( 1,3€ ) 1 sipuli ( 0,4€ ) 2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä ( 0,5€ ) 1 purkki ruokakermaa ( 0,6€ ) n. 3 annosta pastaa/spagettia ( 0,6€ ) Tee näin: Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan.  Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuvassa), lisää sekaan myös herkkusieni. Sekoitt