Siirry pääsisältöön

Pinaattikeitto (1,85€ resepti/0,62€ annos)

Tein elämässäni toisen kerran ihan itse pinaattikeittoa, ja se onnistu tosi hyvin! Helppo ruoka, aika nopee ja jos jaksat keittää yhden kananmunan per annos mukaan, niin kyllä tästä neljäkii annosta voi riittää.

PINAATTIKEITTO


Valmistusaika: 20min       hinta: 1,85€ resepti/0,62€ annos        3 annosta 

Ainekset

60g voita/margariinia (0,2€)
3rkl vehnäjauhoja (0,1€)
1pss pakastepinaattia (0,5€)
1 litra maitoa (1€)
maun mukaan suolaa (0,05€)


Tee näin:

  1. Sulata voi kattilassa. Lisää sekaan jauhot, mutta älä anna ruskistua. Muuten keitto jää vetiseksi, kuten totesin ekalla kerralla kun tätä tein. Kyllä sitä silti söi, mutta paksumpi keitto on parempi.
  2. Lisää sekaan maito kokoajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja hämmennä kokoajan pohjaa myöten, ettei keitto pala pohjaan!
  3. Kun keiton alku on paksuuntunut, lisää sekaan pinaatit ja keitä hiljaisella tulella, kunnes pinaatit ovat sulaneet joukkoon. Sekoita edelleen kokoajan!
  4. Lisää suolaa maun mukaan, eli laita ensin jonkin verran, sekoita, maista, lisää suolaa jos siltä tuntuu, sekoita, maista uudelleen jne. En uskalla antaa tarkkoja määriä paljonko suolaa pitäisi laittaa, mikä on miulle sopiva määrä voi jollekkii olla liian suolaista. Suolaa on kivempi kuitenkin lisätä joukkoon vaikka vielä lautasella kuin laimentaa keittoa.
  5. Syö.

Hyvin selvis keitto ainakin yhden yön jääkaapissa, että sain taas töihin evästä. Mikspä tätä ei vois kans pakastaa, mutta tällä kertaa ei ollut tarvetta. :P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...

Nopeat lihapullat (4,1€ resepti/1,37€ annos)

Joskus sitä ei vaan jaksa miettiä korppujauhojen ja mausteiden kanssa; silloin ehkä tekee mieli päästä helpolla ja tehdä maukkaita (vaikkakin hiukan kalliimpia) lihapullia herkutteluhetkiin. Plussaa on, että tässä ohjeessa on vaan 3 ainesta. Mukavan helppoa! NOPEAT LIHAPULLAT Valmistusaika: 30min       hinta: 4,1€ resepti/1,37€ annos        3 annosta  Ainekset 400g jauhelihaa ( 2,5€ ) 1 purkki kermaviiliä ( 0,6€ ) n. 1 pussi sipulikeittoainesta ( 1€ ) Tee näin: Ota kulho ja sekoita siinä kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Sipulikeittoa kannattaa laittaa ehkä hiukan vähemmän kuin koko pussillista, ainakin omaan makuun on aika suolaista muuten. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin samankokoisia lihapullia leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Jos taikina meinaa jäädä ikävästi käsiin, kostuta käsiäsi pikaisesti vedellä (kulhosta tai hanan alla).  ...