Siirry pääsisältöön

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä.

Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa.


KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT


Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta

Ainekset

pohja

5dl vettä (0€)
1 pala hiivaa (0,2€)
ripaus suolaa (0,02€)
pienempi ripaus sokeria (0,02€)
5dl vehnäjauhoja (0,5€)
0,5dl rypsiöljyä (0,15€)

täytteet

n. 400g juustoa (3€)
250g jauhelihaa (1€)
3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (0,6€)
1 pkt kanansuikaleita (2€) tokmannilta halvalla viimeviikolla
1pkt mozzarellaa (1,05€)
2 pientä purkkia tomaattipureeta (0,44€)
1pkt pekonia (1€)

Tee näin:

  1. Ota lihat lämpiämään huoneenlämpöön. Sitten pohjan kimppuun! Mittaa kädenlämpöistä vettä isoon kulhoon ja murenna hiiva joukkoon. Lisää ripaus sokeria ja ripaus suolaa sekä n. 2dl vehnäjauhoja. Sekoita ja lisää jauhoja aina vähitellen kunnes sekoitus alkaa tulla hankalaksi.
  2. Ala vaivata taikinaa puhtain käsin ja lisää joukkoon öljy. Lisää lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistäsi ja kulhosta. Jos 5dl jauhoja ei tunnu riittävän, lisää niitä silti! Lötköä pizzapohjaa on hankala käsitellä. :I Peitä kulho liinalla ja anna kohota n. 30-60min.
  3. Samalla kun taikina kohoaa, paista lihat. Paistoin kaikki erikseen ja pesin pannun aina välissä. Sekaan vois pilkkoa sipulia kans paistumaan, mutta kotiyleisön pyynnöstä jätin pois. :P
  4. Kun lihat on paistettu (ja jauheliha+kana maustettu), pilko herkkusienet itsellesi sopiviin paloihin. Tein siivuja jotka siivutin vielä kerran pienemmiksi, kun herkkusienet oli aika isohkoja kuitenkin. Purkkisienetkii on ihan jees, mutta tuoreista tykkään enemmän (eikä tähän aikaan vuodesta hintaerokaan oo kauhee purkin ja tuoreen välillä).
  5. Pilko myös mozzarella paloiksi.
  6. Kun taikina on kohonnut, laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja jaa taikina kahtia ja vaivaa molempia puolikkaita vielä vähän lisää jauhotetulla pöydällä että ylimääräiset ilmakuplat katoaa. Kauli puolikkaat (yksi kerrallaan tietty) leivinpaperin päällä pellin kokoisiksi. Jos tuntuu että leivinpaperi kokoajan lähtee pois alta (tehden kaulimisen mahdottomaks), laita hiukan kostea talouspaperinpala/tiskirätti leivinpaperin ja pöydän väliin, ei pitäis enää luisua miten sattuu! \o/
  7. Siirrä taikina leivinpaperin päällä uunipellille ja ala täyttämään tomaattipureella aloittaen. Loppujärjestys onkii sitten makukysymys, jotku haluaa juustoa jo pohjan ja täytteiden väliin, toiset pelkästän päälle jne. Laita täytetty pizza uuniin ja paista n. 10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto sulanut/ruskettunut. 
  8. Paista/täytä toinen pizza samalla tavalla kuin nro 1, jos uuniin ei mahtunut kahta pizzaa kerrallaan.
  9. Anna vetäytyä hetki, paloittele ja syö.

Pizza on ihan parasta pakkaseenkin, eli kannattaa melkein tehdä se kaksi pellillistä kerralla! Sama vaiva siihen menee, joten miksipä ei. Kyllähän jos nuo kaikki tarvikkeet kerralla ostaa voi tuntua aika kovasti kukkarossa, mutta kun annoshinta on alle 2€ ei se oo niin paha kuitenkaan.
   Suosittelisin kokeilemaan myös tomaatti-feta-mozzarella täytettä pizzaan, jotenkii feta + tomaatti sopii yhteen aika yllättävän hyvin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Nopeat lihapullat (4,1€ resepti/1,37€ annos)

Joskus sitä ei vaan jaksa miettiä korppujauhojen ja mausteiden kanssa; silloin ehkä tekee mieli päästä helpolla ja tehdä maukkaita (vaikkakin hiukan kalliimpia) lihapullia herkutteluhetkiin. Plussaa on, että tässä ohjeessa on vaan 3 ainesta. Mukavan helppoa! NOPEAT LIHAPULLAT Valmistusaika: 30min       hinta: 4,1€ resepti/1,37€ annos        3 annosta  Ainekset 400g jauhelihaa ( 2,5€ ) 1 purkki kermaviiliä ( 0,6€ ) n. 1 pussi sipulikeittoainesta ( 1€ ) Tee näin: Ota kulho ja sekoita siinä kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Sipulikeittoa kannattaa laittaa ehkä hiukan vähemmän kuin koko pussillista, ainakin omaan makuun on aika suolaista muuten. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin samankokoisia lihapullia leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Jos taikina meinaa jäädä ikävästi käsiin, kostuta käsiäsi pikaisesti vedellä (kulhosta tai hanan alla).  ...