Siirry pääsisältöön

Kantarellikeitto (4,58€ resepti/1,53€ annos)

Kantarellikeitto ja -kastike on miun syksyn ykkösjuttuja. Jouduin ostamaan sieneni torilta markkinoiden aikaan kun en metsään pääse, mutta 5€/litra oli aika pien hinta tällasesta herkusta (normaalisti torilla hinta oli 7€/litra, mutta kilpailu pudotti hinnat markkinoiden ajaks). En ostais kaupasta kantarelleja, koska yleensä ne on kalliita + kärsineitä. Kuivasienistä miula ei oo mitään kokemusta.

KANTARELLIKEITTO


Valmistusaika: 30min       hinta: 4,58€ resepti/1,53€ annos        3 annosta 

Ainekset

1/2 litraa tuoreita kantarelleja (2,5€)
1 sipuli (0,3€)
4rkl vehnäjauhoja (0,1€)
4dl maitoa (0,5€)
4dl vettä (0€)
1/2 lihaliemikuutio/kasvisliemikuutio (0,08€)
1 purkki kuohukermaa (1€)
n. 1 tl suolaa (0,05€)
ripaus pippuria (0,05€)



Tee näin:

  1. Siisti sienet roskista ja  ja pilko ne vähän pienemmiksi. Pilko myös sipuli, ja laita ne kattilaan sienien kanssa. 
  2. Laita levy keskilämmölle ja ala haihduttamaan sienistä ylimääräisiä nesteitä pois. Jos tuntuu että sienet jäävät pohjaan kiinni, lisää hiukan rasvaa mukaan. 
  3. Lisää sekaan vehnäjauhoja ja sekoita. Älä ruskita. Lisää joukkoon vesi, maito ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä aina silloin tällöin sekoittaen n. puoli tuntia.
  4. Lisää joukkoon kuohukerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla. 
  5. Tarjoile. Syö. Nauti.

Tuon 4dl maidon voi korvata vedellä, mutta maidon kanssa tulee täyteläisempää. Ja kasvisliemi ois toivottavampi tietty tällasessa ruoassa missä lihaa ei oo, mutta lihaliemikuutioita vaan löytyy kotoa joten sovelsin hiukan. :P Hyvää tuli silti. Tähän kun vielä lisäksi tarjoilee vaaleeta leipää/patonkia/sämpylöitä niin ah. <3

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&S...

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...