Siirry pääsisältöön

Guacamole & quezadillat (4,02€ resepti/1,34 annos)

Vegesushin teossa on vaan se huono puoli, että avokadoa siitä jää ihan sikana yli. Avokadopastaan en oo vielä koskenu, mutta guacamole on hyvää, helppoa ja nopeaa tehdä ylijäämä avokadosta, joten yleensä combotan sushin + quezadillat peräkkäisille päiville ihan vaan guacamolen takia. Näin mie omat moleni yleensä teen:

GUACAMOLE JA QUEZADILLAT


Valmistusaika: 20min         hinta: 4,02€ resepti/1,34€ annos        3 annosta 

Ainekset

guacamole
vajaa 1 avokado (1,3€)
1/2 tomaatti (0,2€)
1 sipuli (0,2€)
1 valkosipulin kynsi (0,08€)
loraus sitruunamehua (0,05€)
sopivasti suolaa (0,05€)
pippuria, tabascoa, chilijauhetta, millä nyt haluatkaan maustaa (0,1€)

quezadillat
1 pussi tortilloja (8kpl) (1€)
6 kpl cheddarsiivuja (niitä sulatejuustomaisia) (0,84€)
sopivasti juustoa (0,2€)


Tee näin:

  1. Pilko tomaatti ja poista siemenet. Pilko myös sipuli ja valkosipuli ja lisää kaikki aineet kulhoon.
  2. Pilko avokado. Muussaa kulhossa vähän pienemmäksi ja sekoita sipulien ja tomaatin joukkoon.
  3. Lisää sekaan loraus sitruunamehua (estää guacamolen tummumisen) ja mausta suolalla, pippurilla jne. mitä kaapissa nyt onkaan. Itse käytin paria tippaa tabascoa tuomaan hiukan tulisuutta, mutta vastaavasti vois käyttää myös tuoretta chiliä/chilijauhetta ajamaan saman asian.
  4. Jätä guacamole lepäämään ja ryhdy tekemään quezadilloja. Laita yhden tortillalätyn päälle 1,5 palaa cheddarjuustoa pieneksi revittynä ja juustoa . Laita päälle toinen tortillalätty ja paista viritelmä pannulla miedolla lämmöllä, kunnes juusto sulaa ja tortillojen pinta on rapea. Käännä viritelmä kerran, että molemmat puolet tortillasta ruskistuvat hivenen. Tee loput tortillaparit samalla tavalla (paitsi tietysti jos jätät osan seuraavalle päivälle, jolloin laita tortillaviritelmät jääkaappiin juustotäytteisinä muoviin käärittynä).
  5. Jaa tortillat neljään osaan, tarjoile ja syö.

Jos salsaa löytyy, niin tuon tomaatin voi korvata sillä: laita vain murskatun avokadon ja sipulien joukkoon salsaa kunnes maku on kohdillaan. Salsan kanssa maustaminen on ehkä myös vähän helpompaa, mutta maistamalla tomaatinkin kanssa siitäkii selviää. Tällanen annos guacamolea riittää n. 3 annokseen, jos ei ihan sikana guacamolea syö per quezadilla. Pärjäsin ihan itse tuolla määrällä, mutta yhtään ei jäänyt yli!
    Quezadillat voi toki tehdä ihan vaan mikrossa lämmittämällä vaikka silloin kyllä menettääkin rapeuden nautinnon, mutta hyvältä maistuu silti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&S...

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...