Siirry pääsisältöön

Lihapullat (3,06€ resepti/1,02€ annos)

Lihapulliahan saa kaupasta ihan sikahalvalla, mutta tykkään itsetehdyistä paljon enemmän. Kaupan lihapullissa on kans ties mitä lihan osia, joten itsetekemällä saa ainakii rahalleen  paremmin vastinetta! Eikä nää nyt niiiiin kalliita oo...
  Tein nää lihapullat Citymarketin mainoksen ohjeen mukaan, tosin eri mausteilla ja vaihdoin sipulin valkosipuliin, koska sipuli ei ehdi uunissa kunnolla pehmetä. Jos sipulia haluat valkosipulin sijaan/lisäksi käyttää, kannattaa se ehkä valmiiksi paistaa pannulla pehmeämmäksi. Tai mikrossa, mutta siitä miula ei oo kokemusta. :P

LIHAPULLAT



Valmistusaika: 45min       hinta: 3,06€ resepti/1,02€ annos        3 annosta 

Ainekset

400g jauhelihaa (2,5€)
1dl korppujauhoja (0,15€)
2 dl vettä (0€)
2 valkosipulin kynttä (0,15€)
1 kananmuna (0,16€)
1 tl suolaa (0,05€)
ripaus pippuria (0,05€)


Tee näin:

  1. Laita korppujauhot turpoamaan veteen n. 10 minuutiksi. Pistä uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Lisää jauheliha, kananmuna ja mausteet sekä kuoritut valkosipulin kynnet valkosipulipusertimen läpi sekaan ja sekoita tasaiseksi. Maista hiukan, ja lisää tarvittaessa lisää mausteita. Valkosipulin voi tietty ihan vaan pilkkoa veitsellä pieneksi tuonne sekaan, mutta puserrinta itse käytän sen helppouden takia.
  3. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin samankokoisia lihapullia leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Jos taikina meinaa jäädä ikävästi käsiin, kostuta käsiäsi pikaisesti vedellä (kulhosta tai hanan alla). Itse sain tästä taikinasta 32 hiukan pingispalloa pienempää lihapullaa. 
  4. Paista n. 20 min, kunnes lihapullat ovat ruskeita. Voit tarkistaa kypsyyden myös ottamalla yhden lihapullan ja halkaisemalla sen kahtia haarukalla. Sen takia alemmassa kuvassa on enää 31 lihapullaa jäljellä. :P
  5. Tarjoile esim. perunamuusin, ranskalaisten tai nuudeleiden kanssa.

Lihapullissa voi käyttää veden sijaan myös maitoa, mikä tuo vähän lisää makua taas pulliin. Aika monessa reseptissä näytettäis käytettävän kermaviiliä veden sijaan, mutta siitä miula ei oo mitään kokemusta. Kai sekii ihan hyvää silti on. Tällä ohjeella voi tietty tehdä kans jauhelihapihvejä esim. hampurilaisten väliin, ja voihan nää kans paistaa pannulla, vaikka uuni onkii kyllä ylivoimaisesti helpompi käyttää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&S...

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...