Siirry pääsisältöön

Kaura-omenapaistos (1,8€ resepti/0,45€ annos)

On syksy, joten omenat on aika halpoja (etenkin jos jonkun tutun pihalta pääset niitä keräämään ilmaiseksi). Sopii miulle. Omenasta saa tehtyä aika montaa eri variaatiota, kuten uuniomenaa, omenapiirakkaa, omenasosetta ja tietenkin tätä kaura-omenapaistosta. Teen tätä yleensä silloin kun en omenapiirakkaa varten jaksa vaivautua.

KAURA-OMENAPAISTOS


Valmistusaika: 40min         hinta: 1,8€ resepti/0,45€ annos        4 annosta 

Ainekset

2-3 omenaa (1€)
kanelia (0,1€)
1dl sokeria/fariinisokeria (0,1€)
3dl kaurahiutaleita (0,3€)
100g voita tai margariinia (0,3€)

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Kuori omenat (jos ne on ulkomaisia, kotimaiset menee kuorineen), pilko neljään osaan ja siivoa sisusta veitsellä siemenistä ja siitä kovasta kantajutusta. Viipaloi omenapalat melko ohuiksi siivuiksi ja asettele uuninkestävään astiaan (itse käytin piirakkavuokaa). Ripottele päälle kanelia ja sokeria. 
  3. Sulata rasva ja sekoita siihen kaurahiutaleet sekä sokeri. Fariinisokerin kanssa tästä tulee maukkaampaa, mutta normaali hienosokeri käy ihan yhtä hyvin. Laita kaura-sokeri-rasvaseos omenaviipaleiden päälle ja vuoka uuniin. 
  4. Paista n. 30 min kunnes omenat ovat pehmeitä ja kaurapaistos päällä kullanruskeaksi paistunutta.
  5. Tarjoile vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Siinä se. Nyt vaan omenaostoksille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...

Nopeat lihapullat (4,1€ resepti/1,37€ annos)

Joskus sitä ei vaan jaksa miettiä korppujauhojen ja mausteiden kanssa; silloin ehkä tekee mieli päästä helpolla ja tehdä maukkaita (vaikkakin hiukan kalliimpia) lihapullia herkutteluhetkiin. Plussaa on, että tässä ohjeessa on vaan 3 ainesta. Mukavan helppoa! NOPEAT LIHAPULLAT Valmistusaika: 30min       hinta: 4,1€ resepti/1,37€ annos        3 annosta  Ainekset 400g jauhelihaa ( 2,5€ ) 1 purkki kermaviiliä ( 0,6€ ) n. 1 pussi sipulikeittoainesta ( 1€ ) Tee näin: Ota kulho ja sekoita siinä kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Sipulikeittoa kannattaa laittaa ehkä hiukan vähemmän kuin koko pussillista, ainakin omaan makuun on aika suolaista muuten. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin samankokoisia lihapullia leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Jos taikina meinaa jäädä ikävästi käsiin, kostuta käsiäsi pikaisesti vedellä (kulhosta tai hanan alla).  ...