Siirry pääsisältöön

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!
   Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä!

PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA


Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta

Ainekset

1 paketti pekonia (1€)
1 paketti herkkusieniä (2€)
n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa (0,8€)

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti.
  2. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees).
  3. Kääri sienet pekoniin (puolita pekonit, jos sieniä on paljon paketissa).
  4. Aseta pekonisienet uunin kestävään vuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Paista n. 20 min, kunnes pekoni on kypsää. 
  5. Tarjoile, syö ja varo kieltäsi! Sienet on ihan sikakuumia heti uunista tulleina, nimimerkki Poltan kieleni joka toinen kerta kun teen tätä.

Selitänpä vielä äkkiä, mistä noi tavarat tuohon hintana oon ostanu: pekoni Lidlistä, 3pkt/joku alle 3€, en muista tarkkaa hintaa joten pyöristin ylöspäin. Herkkusienet K-marketista, mutta Siwasta tai Valintatalosta saa yleensä halvemmalla (vaikkakaan ei suomalaista). Koskenlaskija oli kans K-marketista, plussatarjouksena 2,5€/kpl. Välillä heitän vähän muistista noita tarvikkeiden hintoja jos en muista ottaa kuittia/ostosta on jo joku aika (kuten pekonin suhteen nyt), mutta koitan kyllä pyöristää aina ylöspäin.
    Ja eihän pekonisienet toisaalta ihan kauheen halpaa ruokaa oo, mutta jos haluu herkutella vaikka sunnuntain kunniaks... :P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...

Nopeat lihapullat (4,1€ resepti/1,37€ annos)

Joskus sitä ei vaan jaksa miettiä korppujauhojen ja mausteiden kanssa; silloin ehkä tekee mieli päästä helpolla ja tehdä maukkaita (vaikkakin hiukan kalliimpia) lihapullia herkutteluhetkiin. Plussaa on, että tässä ohjeessa on vaan 3 ainesta. Mukavan helppoa! NOPEAT LIHAPULLAT Valmistusaika: 30min       hinta: 4,1€ resepti/1,37€ annos        3 annosta  Ainekset 400g jauhelihaa ( 2,5€ ) 1 purkki kermaviiliä ( 0,6€ ) n. 1 pussi sipulikeittoainesta ( 1€ ) Tee näin: Ota kulho ja sekoita siinä kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Sipulikeittoa kannattaa laittaa ehkä hiukan vähemmän kuin koko pussillista, ainakin omaan makuun on aika suolaista muuten. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin samankokoisia lihapullia leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Jos taikina meinaa jäädä ikävästi käsiin, kostuta käsiäsi pikaisesti vedellä (kulhosta tai hanan alla).  ...