Siirry pääsisältöön

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!
   Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä!

PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA


Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta

Ainekset

1 paketti pekonia (1€)
1 paketti herkkusieniä (2€)
n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa (0,8€)

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti.
  2. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees).
  3. Kääri sienet pekoniin (puolita pekonit, jos sieniä on paljon paketissa).
  4. Aseta pekonisienet uunin kestävään vuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Paista n. 20 min, kunnes pekoni on kypsää. 
  5. Tarjoile, syö ja varo kieltäsi! Sienet on ihan sikakuumia heti uunista tulleina, nimimerkki Poltan kieleni joka toinen kerta kun teen tätä.

Selitänpä vielä äkkiä, mistä noi tavarat tuohon hintana oon ostanu: pekoni Lidlistä, 3pkt/joku alle 3€, en muista tarkkaa hintaa joten pyöristin ylöspäin. Herkkusienet K-marketista, mutta Siwasta tai Valintatalosta saa yleensä halvemmalla (vaikkakaan ei suomalaista). Koskenlaskija oli kans K-marketista, plussatarjouksena 2,5€/kpl. Välillä heitän vähän muistista noita tarvikkeiden hintoja jos en muista ottaa kuittia/ostosta on jo joku aika (kuten pekonin suhteen nyt), mutta koitan kyllä pyöristää aina ylöspäin.
    Ja eihän pekonisienet toisaalta ihan kauheen halpaa ruokaa oo, mutta jos haluu herkutella vaikka sunnuntain kunniaks... :P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&S...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...