Siirry pääsisältöön

Pannukakku (2,35€ resepti/0,47 € annos)

Kotikokin käyttäjä heltsun "Maailman paras pannukakku" ohjeella oon ruennu nykyään pannukakkuni tekemään, koska on ne vaan jostain syystä parhaimpia, mitä oon tehny. Maistuu ennen paistoakii niin hyvältä että voisin vaan juoda tätä taikinaa (mutta sitä en kuitenkaan tee, jotta jää pannukakkuihinkii materiaalia!).
   Tässä ohje, omin sanoin selitettynä:

PANNUKAKKU


Valmistusaika: 40min         hinta: 2,35€ resepti/0,47€ annos        5 annosta 

Ainekset

4dl vehnäjauhoja (0,4€)
1tl leivinjauhetta (0,05€)
1tl suolaa (0,05€)
1,5dl sokeria (0,1€)
1tl vaniljasokeria (0,05€)
8dl maitoa (1€)
2kpl kananmunia (0,3€)
100g voita tai margariinia (0,3€)

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata margariini kattilassa tai mikrossa.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää niihin maito, kananmunat sekä rasva. Sekoita tasaiseksi. Taikina on sit aika löysää, mutta sitä ei kannata pelästyä.
  3. Peitä syvä pelti leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Laita pelti varovasti uuniin ja anna paistua n. 30min, kunnes pinta on hyvin ruskettunut. Jos tuntuu että pannukakku meinaa palaa ennen kuin se on kypsä, peitä se löyhästi leivinpaperilla.
  4. Leikkaa valmis pannari paloiksi vaikka pizzapyörällä. Anna jäähtyä hiukan ennen tarjoilua ja syö. 

Ihan vaan vinkkinä, kannattaa ehdottomasti antaa rasvan sulaa kunnolla (ja jäähtyä) ennen taikinaan lisäystä, hätäilin kerran hiukan laiskuuksissani ja kypsynyt pannukakku sitten vähän ui rasvassa kun rasvan palat ei ihan sulanutkaan nätisti taikinan joukkoon kuten kuvittelin. :P Kyllä se hyvää oli silti, kunhan ylimäärärasvan pyyhki pois ennen syöntiä. Sitä vois varmaan taikinaan laittaa hiukan vähemmän kuin mitä ohje neuvoo, mutta en oo ruennu sooloilemaan näin täydellisen reseptin kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&S...

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...