Valkosipulileipiä en oo vuosiin tehnyt itse, vaikka se aika helppoa onkin. Tällä kertaa syötiin näitä ihan ilman mitään pääruokaa, mutta nää ois loistava alkupala vaikka jonkun keiton kanssa!
0,5dl oliiviöljyä (0,6€)
yrttejä? (oreganoa itsellä, ilmaiseksi vanhempien puutarhasta)
VALKOSIPULILEIVÄT
Valmistusaika: 20min hinta: 1,55€ resepti/0,78€ annos 2 annosta
Ainekset
1/2 ranskanleipä (0,5€)
3 yksikyntistä valkosipulia (0,45€)0,5dl oliiviöljyä (0,6€)
yrttejä? (oreganoa itsellä, ilmaiseksi vanhempien puutarhasta)
Tee näin:
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
- Leikkaa leipä melko paksuiksi siivuiksi.
- Kaada öljy pieneen kulhoon ja puserra sinne valkosipulipusertimen läpi valkosipulit/leikkaa valkosipuli pieneksi ja lisää öljyn joukkoon. Mausta halutessasi yrteillä.
- Sekoita öljy+valkosipulit hyvin ja levitä lusikan avulla leipien päälle. Halutessasi laita päälle vielä juustoa (itse en laittanut, koska nää on valkosipulileipiä, ei valkosipuli-juustoleipiä).
- Paista uunissa, kunnes leivät alkavat saada vähän väriä (n. 5min).
- Syö ja anna henkesi haista sipulilta koko loppu päivän.
Jossain ohjeissa valkosipulia ensin paistetaan mikrossa öljyn kanssa eka kypsäks, mutta itsellä ei oo kokemusta sillä tavalla tekemisestä. Ja oliiviöljy oli jotain 3€/2,5dl. En uskaltanut ostaa halvemmalla litrahinnalla varustettua öljyä, kun en ihan varma oo mihin kaikkeen oliiviöljyä tuun laittamaan loppujen lopuks. Vissiin pitsoissa ja salaateissa on aika jees, saa nähdä muistanko niihin öljyä sit kokeeks laittaa. :P
Kommentit
Lähetä kommentti