Siirry pääsisältöön

Valkosipulileivät (1,55€ resepti/0,78€ annos)

Valkosipulileipiä en oo vuosiin tehnyt itse, vaikka se aika helppoa onkin. Tällä kertaa syötiin näitä ihan ilman mitään pääruokaa, mutta nää ois loistava alkupala vaikka jonkun keiton kanssa!

VALKOSIPULILEIVÄT


Valmistusaika: 20min         hinta: 1,55€ resepti/0,78€ annos        2 annosta 

Ainekset

1/2 ranskanleipä (0,5€)
3 yksikyntistä valkosipulia (0,45€)
0,5dl oliiviöljyä (0,6€)
yrttejä? (oreganoa itsellä, ilmaiseksi vanhempien puutarhasta)

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Leikkaa leipä melko paksuiksi siivuiksi.
  3. Kaada öljy pieneen kulhoon ja puserra sinne valkosipulipusertimen läpi valkosipulit/leikkaa valkosipuli pieneksi ja lisää öljyn joukkoon. Mausta halutessasi yrteillä.
  4. Sekoita öljy+valkosipulit hyvin ja levitä lusikan avulla leipien päälle. Halutessasi laita päälle vielä juustoa (itse en laittanut, koska nää on valkosipulileipiä, ei valkosipuli-juustoleipiä).
  5. Paista uunissa, kunnes leivät alkavat saada vähän väriä (n. 5min).
  6. Syö ja anna henkesi haista sipulilta koko loppu päivän.

Jossain ohjeissa valkosipulia ensin paistetaan mikrossa öljyn kanssa eka kypsäks, mutta itsellä ei oo kokemusta sillä tavalla tekemisestä. Ja oliiviöljy oli jotain 3€/2,5dl. En uskaltanut ostaa halvemmalla litrahinnalla varustettua öljyä, kun en ihan varma oo mihin kaikkeen oliiviöljyä tuun laittamaan loppujen lopuks. Vissiin pitsoissa ja salaateissa on aika jees, saa nähdä muistanko niihin öljyä sit kokeeks laittaa. :P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perunavelli (1,9€ resepti/0,95€ annos)

Perunavelli on miun lapsuudessa ollu yks lempiruokia, ja on edelleenkin! Eihän tää oo ku löysää perunamuussia, mutta kauhean hyvää silti.     Laskin ehkä hinnan vähän yläkanttiin, mutta alle euron tää tulee silti maksamaan per annos. :) PERUNAVELLI Valmistusaika: 40min       hinta: 1,9€ resepti/0,95€ annos        2 annosta  Ainekset n. kilo perunoita ( 1€ ) 3dl maitoa ( 0,35€ ) maun mukaan voita/margariinia ( 0,5€ ) suolaa ( 0,05€ ) Tee näin: Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min.  Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 100g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienes

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&Säästä:n pavut oli ihan sikapuhtaita, mu

Kermainen pekoni-sienipasta (3,4€ resepti/1,14€ annos)

Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään. KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA Valmistusaika: 30min       hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos        3 annosta  Ainekset 1 paketti pekonia ( 1,3€ ) 1 sipuli ( 0,4€ ) 2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä ( 0,5€ ) 1 purkki ruokakermaa ( 0,6€ ) n. 3 annosta pastaa/spagettia ( 0,6€ ) Tee näin: Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan.  Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuvassa), lisää sekaan myös herkkusieni. Sekoitt