Tässä se on - perunarieskojen ohje. Tähän voi käyttää perunamuussijauheitakii, mutta itse tykkään tehdä oikeesta muussista (ohje tässä). Sain tehtyä 12 keskikokoista rieskaa n. 6 desillä perunamuussia.
2 kpl kananmunia (0,4€)
n. 6dl vehnäjauhoja (0,6€)
Tee näin:
PERUNARIESKAT
Valmistusaika: 1h hinta: 1,61€ resepti/0,41€ annos 4 annosta
Ainekset
6dl valmista perunamuussia (0,61€)2 kpl kananmunia (0,4€)
n. 6dl vehnäjauhoja (0,6€)
Tee näin:
- Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.
- Sekoita perunamuussin joukkoon kananmunat ja osa vehnäjauhoja.
- Vaivaa ja lisää vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa edes jotenkuten käsistä. Maista tarvitseeko suolaa lisätä, ja lisää tarvittaessa. (henk. koht. sen verran hyvin maustan muussin jo alunperinkin etten suolaa enää lisää.)
- Nouki taikinasta sellasia keskikokoisia paloja (eli jaa kolmeen ja joka kolmasosa neljään) ja taputtele leivinpaperoidulle pellille jauhotuin käsin (miula mahtu aina 4 rieskaa per pellillinen). Töki haarukalla muutama kerta rieksoja ja laita uuniin.
Kuva viimeisestä pellillisestä, tän rieskat oli kaikkein pienimpiä.
- Paista n. 8min kunnes rieskat ovat kauniisti ruskettuineita pinnasta. Paista kaikki pellilliset samalla tavalla.
- Syö hiukan jäähtyneenä voin (ja juuston) kanssa.
Erinomaisia myös pakkaseen! Ei näitä tosin kuin 4 jäänyt "ylimääräiseksi", mutta onpahan vaikka aamupalaa jollekkii päivälle. Ja jos kaikkia ei heti lämpimänä jaksa syödä, maistuu ihan mainiolta uudelleen mikrossa lämmitettynäkin. Pitää vaan katsoa ettei liian lämpimäks lämmitä, voi lähtee aika äkkiä sulamaan rieskalta pois pitkin kättä. ;P
Kommentit
Lähetä kommentti