Siirry pääsisältöön

Tomaatti-sipulipasta (3,73€ resepti/1,25€ annos)

Oon syöny niin paljon pastakastikkeita pastan kanssa, että kokeilin nyt jotain vähän erilaista. Hyvin onnistui, vaikka jouduin käyttämään punasipulia keltasipulin sijaan ja lisäämään muutaman kirsikkatomaatin mukaan kun 3 ostamaani tomaattia ei riittänyt. Otin sen huomioon reseptissä.

 Loppukuva ruoasta on ihan kamala, mutta maku mainio!

TOMAATTI-SIPULIPASTA


Valmistusaika: 1h         hinta: 3,73€ resepti/1,25€ annos        3 annosta 

Ainekset

2 sipulia (0,43€)
4 tomaattia (2€)
1 yksikyntinen valkosipuli (0,15€)
3rkl oliiviöljyä (0,55€)
suolaa, pippuria (0,1€)
1/2 pss pastaa (0,5€)

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja pilko sipulit uuninkestävään astiaan. Kaada päälle n. 3rkl oliiviöljyä (rypsiöljykii varmaan käy, vaikka oliiviöljy antaakii vähän lisämakua ruokaan). 
    Suosittelen keltasipulin käyttöä vaikka miula onkii punasipulia, punasipuli oli omaan makuun turhan makea tässä.
  2. Leikkaa tomaatit paksuhkoiksi siivuiksi ja levittele ne sipulien päälle tasaisesti. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja muista haluamiasi mausteita sekä pilkottu/murskattu valkosipuli. Halutessaan tähän vois laittaa kans parmesaanijuustoa, mutta skippasin ja laitoin vähän kermajuustoa (ei tuntunut maussa, voi siis tehdä ihan 100% ilman juustoa). 

  3. Paista uunissa suurin piirtein 40min. Keitä pasta pussin ohjeen mukaan n. 30min kohdalla. 
  4. Kun 40min on kulunut, ota tomaatit uunista ja sekoita tomaatti-sipuliseos valutetun pastan joukkoon.
  5. Syö.

Oli hyvää, helppoa ja melko nopeaakin (eniten aikaa meni tomaattien odotteluun uunista). 40 minuuttia tuntu miusta kauheen pitkältä ajalta tomaattien paistoon, mutta ainakii ne oli pehmeitä ja helposti sekoitettavia kun ne sotki pastaan. Halvempaahan tästä tulee käyttämällä ihan makarooneja eikä makukaan varmasti oo erilainen, mutta kun käytin spessupastaa niin laitoin sille hintaakin enemmän. :P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perunavelli (1,9€ resepti/0,95€ annos)

Perunavelli on miun lapsuudessa ollu yks lempiruokia, ja on edelleenkin! Eihän tää oo ku löysää perunamuussia, mutta kauhean hyvää silti.     Laskin ehkä hinnan vähän yläkanttiin, mutta alle euron tää tulee silti maksamaan per annos. :) PERUNAVELLI Valmistusaika: 40min       hinta: 1,9€ resepti/0,95€ annos        2 annosta  Ainekset n. kilo perunoita ( 1€ ) 3dl maitoa ( 0,35€ ) maun mukaan voita/margariinia ( 0,5€ ) suolaa ( 0,05€ ) Tee näin: Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min.  Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 100g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienes

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&Säästä:n pavut oli ihan sikapuhtaita, mu

Kermainen pekoni-sienipasta (3,4€ resepti/1,14€ annos)

Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään. KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA Valmistusaika: 30min       hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos        3 annosta  Ainekset 1 paketti pekonia ( 1,3€ ) 1 sipuli ( 0,4€ ) 2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä ( 0,5€ ) 1 purkki ruokakermaa ( 0,6€ ) n. 3 annosta pastaa/spagettia ( 0,6€ ) Tee näin: Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan.  Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuvassa), lisää sekaan myös herkkusieni. Sekoitt