Oon syöny niin paljon pastakastikkeita pastan kanssa, että kokeilin nyt jotain vähän erilaista. Hyvin onnistui, vaikka jouduin käyttämään punasipulia keltasipulin sijaan ja lisäämään muutaman kirsikkatomaatin mukaan kun 3 ostamaani tomaattia ei riittänyt. Otin sen huomioon reseptissä.
Loppukuva ruoasta on ihan kamala, mutta maku mainio!
3rkl oliiviöljyä (0,55€)
suolaa, pippuria (0,1€)
1/2 pss pastaa (0,5€)
Loppukuva ruoasta on ihan kamala, mutta maku mainio!
TOMAATTI-SIPULIPASTA
Valmistusaika: 1h hinta: 3,73€ resepti/1,25€ annos 3 annosta
Ainekset
2 sipulia (0,43€)
4 tomaattia (2€)
1 yksikyntinen valkosipuli (0,15€)4 tomaattia (2€)
3rkl oliiviöljyä (0,55€)
suolaa, pippuria (0,1€)
1/2 pss pastaa (0,5€)
Tee näin:
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja pilko sipulit uuninkestävään astiaan. Kaada päälle n. 3rkl oliiviöljyä (rypsiöljykii varmaan käy, vaikka oliiviöljy antaakii vähän lisämakua ruokaan).
Suosittelen keltasipulin käyttöä vaikka miula onkii punasipulia, punasipuli oli omaan makuun turhan makea tässä.
- Leikkaa tomaatit paksuhkoiksi siivuiksi ja levittele ne sipulien päälle tasaisesti. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja muista haluamiasi mausteita sekä pilkottu/murskattu valkosipuli. Halutessaan tähän vois laittaa kans parmesaanijuustoa, mutta skippasin ja laitoin vähän kermajuustoa (ei tuntunut maussa, voi siis tehdä ihan 100% ilman juustoa).
- Paista uunissa suurin piirtein 40min. Keitä pasta pussin ohjeen mukaan n. 30min kohdalla.
- Kun 40min on kulunut, ota tomaatit uunista ja sekoita tomaatti-sipuliseos valutetun pastan joukkoon.
- Syö.
Oli hyvää, helppoa ja melko nopeaakin (eniten aikaa meni tomaattien odotteluun uunista). 40 minuuttia tuntu miusta kauheen pitkältä ajalta tomaattien paistoon, mutta ainakii ne oli pehmeitä ja helposti sekoitettavia kun ne sotki pastaan. Halvempaahan tästä tulee käyttämällä ihan makarooneja eikä makukaan varmasti oo erilainen, mutta kun käytin spessupastaa niin laitoin sille hintaakin enemmän. :P
Kommentit
Lähetä kommentti