Siirry pääsisältöön

Avokadopasta (1,2€ resepti/annos)

Toinen hiukan erilaisempi vaihtoehto spagetin kaveriks: avokado! Avokadopastasta tulee yllättävän kermaisen olosta, vaikka kermaa tässä ei kuitenkaan oo. Eikä oo mitään lihaakaan, mutta hyvin täytti kun söin. Lihaa (lohta, kanaa tms) vois toki mukaan ympätä, mutta nääh. Ei tällä kertaa, kun yksin söin.

AVOKADOPASTA


Valmistusaika: 15min         hinta: 1,2€ resepti/annos        1 annos 

Ainekset

1 annos spagettia (0,2€)
1/2 avokado (0,63€)
1-2tl sitruunamehua (0,1€)
2 valkosipulinkynttä (0,1€)
1 rkl oliiviöljyä (0,1€)
1/4 tl suolaa (0,02€)
1tl kuivattua basilikaa (0,05€)

Tee näin:

  1. Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan. Valuta.
  2. Sillä aikaa kun spagetti kiehuu, kuori valkosipulit ja laita ne sitruunamehun, basilikan ja oliiviöljyn kanssa tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes v.sipuli on hienoa. Lisää sitten sekaan avokado (ilman kuoria ja siementä) sekä suola ja sekoita, kunnes kaikki on tasaista. Halutessaan mukaan voi laittaa myös mustapippuria, mutta hyvältä maistu ilmankin.
  3. Sekoita pasta + avokadojuttu keskenään kulhossa ja syö.

Ainut huono juttu tässä on, että uudelleenlämmitys ei pastan+avokadon yhdistämisen jälkeen oikein tule kuuloon - avokado ei kauheesti tykkää. Mutta jos avokadokastikejutun pitää jääkaapissa erillisessä astiassa ja pastan keittää/lämmittää erikseen, niin ne taas sekoittamalla tulee oikean makuista pastaa.
  Ja jos lihaa mukaan haluaa laittaa, niin paista ensin esim. kana ennen kuin lisäät sen pastan joukkoon. Lihan paisto lisää tietty vähän valmistuaikaa (voi ei), mutta muuten tää on ihan sikanopee ja helppo tehdä! Jos tehosekoitinta ei omista, niin kai tavallaan saman lopputuloksen saa muussaamalla avokadon? En tiiä tuleeko toi "kermaisuus" tosin tehosekottimesta, eli sen saattaa menettää manuaalisen tekemisen kaa, mutta ei kai tää siltikään kauheen pahaa ois. Kun tekosekoittimen (=sauvasekotin + lisäosa) kuitenkii omistan niin ei oo tullu kokeiltuu manuaalisesti miten hoituis. :o

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perunavelli (1,9€ resepti/0,95€ annos)

Perunavelli on miun lapsuudessa ollu yks lempiruokia, ja on edelleenkin! Eihän tää oo ku löysää perunamuussia, mutta kauhean hyvää silti.     Laskin ehkä hinnan vähän yläkanttiin, mutta alle euron tää tulee silti maksamaan per annos. :) PERUNAVELLI Valmistusaika: 40min       hinta: 1,9€ resepti/0,95€ annos        2 annosta  Ainekset n. kilo perunoita ( 1€ ) 3dl maitoa ( 0,35€ ) maun mukaan voita/margariinia ( 0,5€ ) suolaa ( 0,05€ ) Tee näin: Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min.  Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 100g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienes

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&Säästä:n pavut oli ihan sikapuhtaita, mu

Kermainen pekoni-sienipasta (3,4€ resepti/1,14€ annos)

Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään. KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA Valmistusaika: 30min       hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos        3 annosta  Ainekset 1 paketti pekonia ( 1,3€ ) 1 sipuli ( 0,4€ ) 2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä ( 0,5€ ) 1 purkki ruokakermaa ( 0,6€ ) n. 3 annosta pastaa/spagettia ( 0,6€ ) Tee näin: Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan.  Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuvassa), lisää sekaan myös herkkusieni. Sekoitt