Perunamuussin ohjehan on ihan samanlainen kuin perunavellin, paitsi vähemmällä maidolla ja annoksia riittää 1 enemmän (koska yleensä tapana on kuitenkin muussin kanssa syödä jotain nakkeja tms. kans). Ajattelin, että tulevaan perunarieskojen ohjeeseen olisi kätevä linkata perunamuussin ohje, joten päätin tehdä siitä sitten ihan oman postauksen. Vaikka tää onkii ihan sama ku perunavellin kanssa, miinus 1-1,5dl maitoa.
1-2dl maitoa (0,26€)
maun mukaan voita/margariinia (0,5€)
suolaa (0,05€)
PERUNAMUUSSI
Valmistusaika: 1h hinta: 1,81€ resepti/0,61€ annos 3 annosta
Ainekset
n. kilo perunoita (1€)1-2dl maitoa (0,26€)
maun mukaan voita/margariinia (0,5€)
suolaa (0,05€)
Tee näin:
- Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min.
- Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen ja patakintaiden/lappujen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 70g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienessä kattilassa hellalla, itse käytän aina mikroa. Kyllähän tähän voi kylmääkii maitoa laittaa, mutta se kyllä kylmettää koko ruoan, eikä kylmä perunamuussi oo kauheen maukasta. :P
- Samalla kun maito lämpenee mikrossa, rupea jo sähkövatkaimella vatkaamaan perunoita ja rasvaa sekaisin. Tulee paljon tasaisempi lopputulos. Jos tykkäät pureskeltavammasta muussista voi muussauksen tehdä vaikka lasilla tai jotain, mutta itse olen vannoutunut sähkövatkaaja. Lisää perunoiden joukkoon pikkuhiljaa kuumaa maitoa, kerralla liian paljon maidon lisääminen tekee yllättävän nopeasti muussista liian löysää.
- Mausta muussi suolalla ja syö.
Ihan törkeesti käytin nyt samat tekstit ja kuvat siis uudelleen. :P Perunamuussi ei oo yhtä hyvää uudelleen lämmitettynä kuin tuoreena, mutta hyviä rieskoja siitä tulee!
Kommentit
Lähetä kommentti