Siirry pääsisältöön

Tomaatti-sipulipasta (3,73€ resepti/1,25€ annos)

Oon syöny niin paljon pastakastikkeita pastan kanssa, että kokeilin nyt jotain vähän erilaista. Hyvin onnistui, vaikka jouduin käyttämään punasipulia keltasipulin sijaan ja lisäämään muutaman kirsikkatomaatin mukaan kun 3 ostamaani tomaattia ei riittänyt. Otin sen huomioon reseptissä.

 Loppukuva ruoasta on ihan kamala, mutta maku mainio!

TOMAATTI-SIPULIPASTA


Valmistusaika: 1h         hinta: 3,73€ resepti/1,25€ annos        3 annosta 

Ainekset

2 sipulia (0,43€)
4 tomaattia (2€)
1 yksikyntinen valkosipuli (0,15€)
3rkl oliiviöljyä (0,55€)
suolaa, pippuria (0,1€)
1/2 pss pastaa (0,5€)

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja pilko sipulit uuninkestävään astiaan. Kaada päälle n. 3rkl oliiviöljyä (rypsiöljykii varmaan käy, vaikka oliiviöljy antaakii vähän lisämakua ruokaan). 
    Suosittelen keltasipulin käyttöä vaikka miula onkii punasipulia, punasipuli oli omaan makuun turhan makea tässä.
  2. Leikkaa tomaatit paksuhkoiksi siivuiksi ja levittele ne sipulien päälle tasaisesti. Ripottele päälle suolaa, pippuria ja muista haluamiasi mausteita sekä pilkottu/murskattu valkosipuli. Halutessaan tähän vois laittaa kans parmesaanijuustoa, mutta skippasin ja laitoin vähän kermajuustoa (ei tuntunut maussa, voi siis tehdä ihan 100% ilman juustoa). 

  3. Paista uunissa suurin piirtein 40min. Keitä pasta pussin ohjeen mukaan n. 30min kohdalla. 
  4. Kun 40min on kulunut, ota tomaatit uunista ja sekoita tomaatti-sipuliseos valutetun pastan joukkoon.
  5. Syö.

Oli hyvää, helppoa ja melko nopeaakin (eniten aikaa meni tomaattien odotteluun uunista). 40 minuuttia tuntu miusta kauheen pitkältä ajalta tomaattien paistoon, mutta ainakii ne oli pehmeitä ja helposti sekoitettavia kun ne sotki pastaan. Halvempaahan tästä tulee käyttämällä ihan makarooneja eikä makukaan varmasti oo erilainen, mutta kun käytin spessupastaa niin laitoin sille hintaakin enemmän. :P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&S...

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...