Siirry pääsisältöön

Avokadopasta (1,2€ resepti/annos)

Toinen hiukan erilaisempi vaihtoehto spagetin kaveriks: avokado! Avokadopastasta tulee yllättävän kermaisen olosta, vaikka kermaa tässä ei kuitenkaan oo. Eikä oo mitään lihaakaan, mutta hyvin täytti kun söin. Lihaa (lohta, kanaa tms) vois toki mukaan ympätä, mutta nääh. Ei tällä kertaa, kun yksin söin.

AVOKADOPASTA


Valmistusaika: 15min         hinta: 1,2€ resepti/annos        1 annos 

Ainekset

1 annos spagettia (0,2€)
1/2 avokado (0,63€)
1-2tl sitruunamehua (0,1€)
2 valkosipulinkynttä (0,1€)
1 rkl oliiviöljyä (0,1€)
1/4 tl suolaa (0,02€)
1tl kuivattua basilikaa (0,05€)

Tee näin:

  1. Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan. Valuta.
  2. Sillä aikaa kun spagetti kiehuu, kuori valkosipulit ja laita ne sitruunamehun, basilikan ja oliiviöljyn kanssa tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes v.sipuli on hienoa. Lisää sitten sekaan avokado (ilman kuoria ja siementä) sekä suola ja sekoita, kunnes kaikki on tasaista. Halutessaan mukaan voi laittaa myös mustapippuria, mutta hyvältä maistu ilmankin.
  3. Sekoita pasta + avokadojuttu keskenään kulhossa ja syö.

Ainut huono juttu tässä on, että uudelleenlämmitys ei pastan+avokadon yhdistämisen jälkeen oikein tule kuuloon - avokado ei kauheesti tykkää. Mutta jos avokadokastikejutun pitää jääkaapissa erillisessä astiassa ja pastan keittää/lämmittää erikseen, niin ne taas sekoittamalla tulee oikean makuista pastaa.
  Ja jos lihaa mukaan haluaa laittaa, niin paista ensin esim. kana ennen kuin lisäät sen pastan joukkoon. Lihan paisto lisää tietty vähän valmistuaikaa (voi ei), mutta muuten tää on ihan sikanopee ja helppo tehdä! Jos tehosekoitinta ei omista, niin kai tavallaan saman lopputuloksen saa muussaamalla avokadon? En tiiä tuleeko toi "kermaisuus" tosin tehosekottimesta, eli sen saattaa menettää manuaalisen tekemisen kaa, mutta ei kai tää siltikään kauheen pahaa ois. Kun tekosekoittimen (=sauvasekotin + lisäosa) kuitenkii omistan niin ei oo tullu kokeiltuu manuaalisesti miten hoituis. :o

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&S...

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...