Siirry pääsisältöön

Perunarieskat (1,61€ resepti/0,41€ annos/0,14€ kappale)

Tässä se on - perunarieskojen ohje. Tähän voi käyttää perunamuussijauheitakii, mutta itse tykkään tehdä oikeesta muussista (ohje tässä). Sain tehtyä 12 keskikokoista rieskaa n. 6 desillä perunamuussia.

PERUNARIESKAT


Valmistusaika: 1h        hinta: 1,61€ resepti/0,41€ annos        4 annosta 

Ainekset

6dl valmista perunamuussia (0,61€)
2 kpl kananmunia (0,4€)
n. 6dl vehnäjauhoja (0,6€)

Tee näin:
  1. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.
  2. Sekoita perunamuussin joukkoon kananmunat ja osa vehnäjauhoja. 
  3. Vaivaa ja lisää vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa edes jotenkuten käsistä. Maista tarvitseeko suolaa lisätä, ja lisää tarvittaessa. (henk. koht. sen verran hyvin maustan muussin jo alunperinkin etten suolaa enää lisää.)
  4. Nouki taikinasta sellasia keskikokoisia paloja (eli jaa kolmeen ja joka kolmasosa neljään) ja taputtele leivinpaperoidulle pellille jauhotuin käsin (miula mahtu aina 4 rieskaa per pellillinen). Töki haarukalla muutama kerta rieksoja ja laita uuniin. 
    Kuva viimeisestä pellillisestä, tän rieskat oli kaikkein pienimpiä.
  5. Paista n. 8min kunnes rieskat ovat kauniisti ruskettuineita pinnasta. Paista kaikki pellilliset samalla tavalla.
  6. Syö hiukan jäähtyneenä voin (ja juuston) kanssa.

Erinomaisia myös pakkaseen! Ei näitä tosin kuin 4 jäänyt "ylimääräiseksi", mutta onpahan vaikka aamupalaa jollekkii päivälle. Ja jos kaikkia ei heti lämpimänä jaksa syödä, maistuu ihan mainiolta uudelleen mikrossa lämmitettynäkin. Pitää vaan katsoa ettei liian lämpimäks lämmitä, voi lähtee aika äkkiä sulamaan rieskalta pois pitkin kättä. ;P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&S...

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...