Siirry pääsisältöön

Perunarieskat (1,61€ resepti/0,41€ annos/0,14€ kappale)

Tässä se on - perunarieskojen ohje. Tähän voi käyttää perunamuussijauheitakii, mutta itse tykkään tehdä oikeesta muussista (ohje tässä). Sain tehtyä 12 keskikokoista rieskaa n. 6 desillä perunamuussia.

PERUNARIESKAT


Valmistusaika: 1h        hinta: 1,61€ resepti/0,41€ annos        4 annosta 

Ainekset

6dl valmista perunamuussia (0,61€)
2 kpl kananmunia (0,4€)
n. 6dl vehnäjauhoja (0,6€)

Tee näin:
  1. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen.
  2. Sekoita perunamuussin joukkoon kananmunat ja osa vehnäjauhoja. 
  3. Vaivaa ja lisää vehnäjauhoja, kunnes taikina irtoaa edes jotenkuten käsistä. Maista tarvitseeko suolaa lisätä, ja lisää tarvittaessa. (henk. koht. sen verran hyvin maustan muussin jo alunperinkin etten suolaa enää lisää.)
  4. Nouki taikinasta sellasia keskikokoisia paloja (eli jaa kolmeen ja joka kolmasosa neljään) ja taputtele leivinpaperoidulle pellille jauhotuin käsin (miula mahtu aina 4 rieskaa per pellillinen). Töki haarukalla muutama kerta rieksoja ja laita uuniin. 
    Kuva viimeisestä pellillisestä, tän rieskat oli kaikkein pienimpiä.
  5. Paista n. 8min kunnes rieskat ovat kauniisti ruskettuineita pinnasta. Paista kaikki pellilliset samalla tavalla.
  6. Syö hiukan jäähtyneenä voin (ja juuston) kanssa.

Erinomaisia myös pakkaseen! Ei näitä tosin kuin 4 jäänyt "ylimääräiseksi", mutta onpahan vaikka aamupalaa jollekkii päivälle. Ja jos kaikkia ei heti lämpimänä jaksa syödä, maistuu ihan mainiolta uudelleen mikrossa lämmitettynäkin. Pitää vaan katsoa ettei liian lämpimäks lämmitä, voi lähtee aika äkkiä sulamaan rieskalta pois pitkin kättä. ;P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...

Nopeat lihapullat (4,1€ resepti/1,37€ annos)

Joskus sitä ei vaan jaksa miettiä korppujauhojen ja mausteiden kanssa; silloin ehkä tekee mieli päästä helpolla ja tehdä maukkaita (vaikkakin hiukan kalliimpia) lihapullia herkutteluhetkiin. Plussaa on, että tässä ohjeessa on vaan 3 ainesta. Mukavan helppoa! NOPEAT LIHAPULLAT Valmistusaika: 30min       hinta: 4,1€ resepti/1,37€ annos        3 annosta  Ainekset 400g jauhelihaa ( 2,5€ ) 1 purkki kermaviiliä ( 0,6€ ) n. 1 pussi sipulikeittoainesta ( 1€ ) Tee näin: Ota kulho ja sekoita siinä kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Sipulikeittoa kannattaa laittaa ehkä hiukan vähemmän kuin koko pussillista, ainakin omaan makuun on aika suolaista muuten. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin samankokoisia lihapullia leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Jos taikina meinaa jäädä ikävästi käsiin, kostuta käsiäsi pikaisesti vedellä (kulhosta tai hanan alla).  ...