Siirry pääsisältöön

Perunamuussi (1,81€ resepti/0,61€ annos)

Perunamuussin ohjehan on ihan samanlainen kuin perunavellin, paitsi vähemmällä maidolla ja annoksia riittää 1 enemmän (koska yleensä tapana on kuitenkin muussin kanssa syödä jotain nakkeja tms. kans). Ajattelin, että tulevaan perunarieskojen ohjeeseen olisi kätevä linkata perunamuussin ohje, joten päätin tehdä siitä sitten ihan oman postauksen. Vaikka tää onkii ihan sama ku perunavellin kanssa, miinus 1-1,5dl maitoa.

PERUNAMUUSSI


Valmistusaika: 1h       hinta: 1,81€ resepti/0,61€ annos        3 annosta 

Ainekset

n. kilo perunoita (1€)
1-2dl maitoa (0,26€)
maun mukaan voita/margariinia (0,5€)
suolaa (0,05€)


Tee näin:

  1. Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min. 
  2. Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen ja patakintaiden/lappujen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 70g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienessä kattilassa hellalla, itse käytän aina mikroa. Kyllähän tähän voi kylmääkii maitoa laittaa, mutta se kyllä kylmettää koko ruoan, eikä kylmä perunamuussi oo kauheen maukasta. :P
  3. Samalla kun maito lämpenee mikrossa, rupea jo sähkövatkaimella vatkaamaan perunoita ja rasvaa sekaisin. Tulee paljon tasaisempi lopputulos. Jos tykkäät pureskeltavammasta muussista voi muussauksen tehdä vaikka lasilla tai jotain, mutta itse olen vannoutunut sähkövatkaaja. Lisää perunoiden joukkoon pikkuhiljaa kuumaa maitoa, kerralla liian paljon maidon lisääminen tekee yllättävän nopeasti muussista liian löysää.
  4. Mausta muussi suolalla ja syö.

Ihan törkeesti käytin nyt samat tekstit ja kuvat siis uudelleen. :P Perunamuussi ei oo yhtä hyvää uudelleen lämmitettynä kuin tuoreena, mutta hyviä rieskoja siitä tulee!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&S...

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...