Siirry pääsisältöön

Sitruunasorbetti (1,05€ resepti/0,27€ annos)

Eilen rupes tekemään ihan sikana mieli jäätelöä kun oli vähän lämpimämpi päivä, mutta päädyinkin sitten tekemään itse sitruunasorbettia! Sorbettia en oo tehny sitten yläasteen, mutta ihan hyvin tää onnistu. Pakastin oli vaan ilmeisesti liian kylmä, sillä tänään sorbetti oli jo ihan kivikovaa. :D

SITRUUNASORBETTI


Valmistusaika: 15min + pakastus       hinta: 1,05€ resepti/0,27€ annos       4 annosta 

Ainekset

3 dl vettä (0€)
2dl sokeria (0,3€)
1,5dl sitruunamehua (Xtra) (0,75€)


Tee näin:

  1. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja lämmitä, kunnes sokeri sulaa veteen.
  2. Jäähdytin vesi-sokeriseoksen laittamalla tiskialtaaseen kylmää vettä ja kattilan veteen. Sitten lisäsin sitruunamehun. Maistoin välillä ettei seoksesta tullut liian sitruunaista, joten tuo 1,5dl on miun maun mukaan laitettu. Jos tykkäät kirpeämmästä ja sitruunaisemmasta sorbetista voit lisätä enemmänkin mehua.
  3. Kaada seos pakastuksen kestävään astiaan (itse käytin kyllä samaa kattilaa jossa veden+sokerin sulatin, oon laiska) ja astia pakkaseen.
  4. Käy tunnin välein hämmentämässä seosta että siitä tulee tasaista. Noin kolmen tunnin päästä seoksen pitäisi olla melko jäykkää, mutta ei kivikovaa.
  5. Tarjoile ja syö.

Olin ensin vähän skeptinen tuon valmiin sitruunamehun suhteen, mutta silti tuli ihan hyvää. Jos sitruunat ois nyt sesongissa olisin ostanut mieluummin tuoreita, mutta 2,5€ kilohinnalla valmistiivisteestä tulee halvempaa. Jos kuitenkin haluat käyttää tuoreita sitruunoita suosittelen raastamaan pestyn sitruunan kuorta mukaan sorbettiin. Se näyttää aika kivalta ja lisäksi antaa makua. Raasteen lisäisin samaan syssyyn lämpenemään veden ja sokerin kanssa, jotta kuoren aromit pääsevät kunnolla esille.
   Sorbetti kannattaa syödä parin päivän sisällä jäädyttämisestä; mitä pidempään sorbetti on pakkasessa, sitä enemmän siihen muodostuu isoja jääkiteitä. Sorbetti kans sulaa aika nopeesti, että ei kannata paljoa ennen tarjoilua ottaa pois pakkasesta.

Kiivisorbettia haluaisin kokeilla seuraavaksi, mutta sitä varten odottelen kyllä ensi talven/kevään sesonkia. :P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...

Nopeat lihapullat (4,1€ resepti/1,37€ annos)

Joskus sitä ei vaan jaksa miettiä korppujauhojen ja mausteiden kanssa; silloin ehkä tekee mieli päästä helpolla ja tehdä maukkaita (vaikkakin hiukan kalliimpia) lihapullia herkutteluhetkiin. Plussaa on, että tässä ohjeessa on vaan 3 ainesta. Mukavan helppoa! NOPEAT LIHAPULLAT Valmistusaika: 30min       hinta: 4,1€ resepti/1,37€ annos        3 annosta  Ainekset 400g jauhelihaa ( 2,5€ ) 1 purkki kermaviiliä ( 0,6€ ) n. 1 pussi sipulikeittoainesta ( 1€ ) Tee näin: Ota kulho ja sekoita siinä kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Sipulikeittoa kannattaa laittaa ehkä hiukan vähemmän kuin koko pussillista, ainakin omaan makuun on aika suolaista muuten. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin samankokoisia lihapullia leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Jos taikina meinaa jäädä ikävästi käsiin, kostuta käsiäsi pikaisesti vedellä (kulhosta tai hanan alla).  ...