Siirry pääsisältöön

Mustapapu-maissiquezadillat (4,56€ resepti/0,57€ annos)

Tää resepti on alunperin englanninkieliseltä sivulta nimeltä Budget Bytes. Pakko sanoa, että sieltä idean tällaisene blogiin nappasin kun en nopean googlauksen avulla löytänyt suomeks ihan 100% mitään vastaava. Alkuperäinen resepti näihin "hearty black bean quezadilloihin" löytyy TÄÄLTÄ kuvien kera! Mutta alla vielä sama ohje miun kääntämänä ja hiukan muokkaamana.


MUSTAPAPU-MAISSIQUEZADILLAT


Valmistusaika: 20min        hinta: 4,56€ resepti/0,57€ annos        8 annosta

Ainekset

n. 250-300g mustapapuja (1€)
100g pakastemaissia (0,4€)
1/2 pieni punasipuli (0,18€)
1 valkosipulinkynsi (0,13€)
1tl jauhettua korianteria (0,05€) TAI 1/4 nippu tuoretta korianteria (??)
4dl juustoraastetta (1,5€)
2rkl tacomaustetta (0,3€)
8kpl tortilloja (1€)

Tee näin:

  1. Hienonna puna- ja valkosipuli (sekä tuoreet, huuhdellut korianterin lehdet). Kaada pavuista ylimääräinen neste pois ja huuhtele pikaisesti, jos käytät kaupan valmispapuja.
  2. Sekoita pavut, maissi (ei tarvitse sulattaa), sipulit, juustoraaste ja mausteet keskenään kulhossa. 
  3. Lapa n. 1/8 täytettä puolikkaalle tortillalle ja käännä toinen puoli täytteiden päälle niin, että tortilla on puolikuun muotoinen. Teen kaikki 8 tortillaa tällä tavalla. Laita näistä vielä paistamattomista tortilloista osa pakkaseen, jos et niitä parin päivän sisään aio/jaksa syödä. 
  4. Paista tortillat puolikuina levyn keskilämmöllä ja käännä kun toinen puoli on kullanruskea. Jos tortilla meinaa jäädä paistinpannuun kiinni, käytä hiukan rasvaa pannun voiteluun. Rasvan kanssa tortillasta tulee vähän nätimmän värinen, mutta oma paistinpannu on niin sissi ettei se mitään rasvaa välttämättä edes tarvitse. 
    En tajunnut ottaa kuvaa siinä puolikuuvaiheessa, koska täytin ekan tortillan kylmälle pannulle.
  5.  Tarjoile tomaattien tai salsan kanssa jos siltä tuntuu. Itse otin tällä kertaa porkkanaa. (P.S. toi kultaisemman ruskea puolikas on paistettu rasvan kanssa, vasempi taas ilman)

    Nää on ihan sikahyviä, nopeita tehdä ja täyttäviä tälläsen lihansyöjänkii makuun ku mie, 1 tortilla vie jo nälän ihan kiitettävästi. Tuo kuvassa oleva 2 annosta oli miun yliarviointia, mutta jäipä töihin sitten tuollanen nätimpi ruskea tortilla mikrossa lämmitettäväksi. Kyllähän tuohon tortillojen väliin halutessaan voi lisätä kanaa tai jauhelihaa mutta hinta nousee sitten melkein 33%. ;P Jälleen yksi salaisuus: tortillat ostan aina K-Marketeista, koska siellä niitä yleensä on aina 1€/paketti. Oon kyllä harkinnu tortillojen tekoa itsekin, mutta vielä en oo löytäny sopivaa reseptiä...

       Tuosta tortillojen pakastamisesta vielä: jos vaan on pakkasessa tilaa, laita paistamattomat tortillat erikseen hyllylle jäähtymään ja tunnin jälkeen pakkaa ne pusseihin. Jäätyy ja säilyy paremmin! Nää on käteviä aina iltapalaks lämmittää tai sit töihin, jos ei aina pannulla niin vähintään mikrossa. Jotenkii tomaatti sopii näiden kanssa miusta mainiosti, muuten tuntuu että jotain jää vähän niinkuin puuttumaan tuosta mausta. Onneks tomaatit ei oo kauheen kalliita tähän aikaa vuodesta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...

Nopeat lihapullat (4,1€ resepti/1,37€ annos)

Joskus sitä ei vaan jaksa miettiä korppujauhojen ja mausteiden kanssa; silloin ehkä tekee mieli päästä helpolla ja tehdä maukkaita (vaikkakin hiukan kalliimpia) lihapullia herkutteluhetkiin. Plussaa on, että tässä ohjeessa on vaan 3 ainesta. Mukavan helppoa! NOPEAT LIHAPULLAT Valmistusaika: 30min       hinta: 4,1€ resepti/1,37€ annos        3 annosta  Ainekset 400g jauhelihaa ( 2,5€ ) 1 purkki kermaviiliä ( 0,6€ ) n. 1 pussi sipulikeittoainesta ( 1€ ) Tee näin: Ota kulho ja sekoita siinä kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Sipulikeittoa kannattaa laittaa ehkä hiukan vähemmän kuin koko pussillista, ainakin omaan makuun on aika suolaista muuten. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin samankokoisia lihapullia leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Jos taikina meinaa jäädä ikävästi käsiin, kostuta käsiäsi pikaisesti vedellä (kulhosta tai hanan alla).  ...