Siirry pääsisältöön

Makeat perusletut (tai crepet jos oot fancy) (1,76€ resepti/0,88€ annos)

Letut on hyviä, letut on halpoja. Kaikilla on varmasti oma lempparireseptinsä lettuja varten, ite yleensä heitän arviolta kaikki aineet mutta eilen katoin vähän tarkemmin että osasin laskea vähän hintaa. Edulliseksi tulee, ainakin kun verrataan karkkipussiin!

LETUT


Valmistusaika: 1h        hinta: 1,76€ resepti/0,88€ annos        2 annosta 

Ainekset

5dl kevytmaitoa (0,6€)
2rkl sokeria (0,1€)
1 kananmuna (0,2€)
2-3dl vehnäjauhoja (0,3€)
2rkl rypsiöljyä (0,1€)

muut:

paistamiseen margariinia (0,16€)

tarjoiluun hilloa (n. 0,3€)


Tee näin:

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi. Laita jauhoja riippuen kuinka paksua taikinaa haluat. Jos teet taikinasta tarpeeksi paksua voit käyttää sitä myös vohvelien tekoon (lisää silloin 1,5tl leivinjauhetta mukaan, jotta vohveleista tulee kuohkeita).
  2. Jos jaksat odottaa, laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin turpoamaan. Jos et, niin levyt tulille!
  3. Laita paistinpannu kuumenemaan levylle ja nokare margariinia pannulle sulamaan. Kun rasva tirisee, lisää taikinaa ohueksi kerrokseksi pannulle ja odottele. Ekasta letusta ei koskaan tuu sikahyvännäköistä, mutta toisesta lähtien väri ja kaikki alkaa olla aika jees.
  4. Käännä lettu ympäri kun toinen puoli on saanut väriä. Kääntäminen voi "aloittelijalle" olla vähän hankalaa, mutta kuten kaikessa kyllä senkii hoksaa lopulta. Oon ite 10 vuotta tehny lettuja vähintään silloin tällöin mutta silti epäonnistun joskus... Siirrä paistettu lettu lautaselle, kun toinenkin puoli on hiukan ruskettunut.
  5. Tee kaikki letut samalla tavalla. 
  6. Syö hillon tai sokerin kanssa, tai marjojen tai jäätelön tai kermavaahdon. Mistä nyt tykkäätkään (miula oli hilloa viel tippa, söin senkin sitten pois).

Letut on, yllätys yllätys, parhaita tuoreena. Oon joskus syöny isomman lettuannoksen jälkeen edellisen illan lettuja vielä seuraavanakii päivänä töissä, mutta ei se maku oo silloin enää yhtä hyvä. Eipä tuo taikina kuitenkaan hirveen pitkään vie tehdä, että aika pienellä varoitusajalla voi pitää lettukestit vaikka kavereille!
   Oon kans tehny letut joskus maitojauheeseen sen pakkauksen ohjeiden mukaan ja en kauheesti oo huomannu eroa maussa. Miula ei oo vaan yhtään hajua kuinka paljon maitojauheet maksaa, mutta veikkaan että tulee halvemmaks kuin oikeeseen maitoon tehtynä. Ainakii maitojauhe kestää jonku 100x pidempään ku maito, joten sitä ehkä kannattaa olla kaapissa lettuhätätilanteen varalta.

Kommentit

  1. Itse lisään lettutaikinaan vielä vähän (1-2 dl) kivennäisvettä tai jotakin miedonmakuista limpparia, saa lettuihin sen nätin pitsireunuksen ja vähän "epätasaisen" pinnan. Nam!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...

Nopeat lihapullat (4,1€ resepti/1,37€ annos)

Joskus sitä ei vaan jaksa miettiä korppujauhojen ja mausteiden kanssa; silloin ehkä tekee mieli päästä helpolla ja tehdä maukkaita (vaikkakin hiukan kalliimpia) lihapullia herkutteluhetkiin. Plussaa on, että tässä ohjeessa on vaan 3 ainesta. Mukavan helppoa! NOPEAT LIHAPULLAT Valmistusaika: 30min       hinta: 4,1€ resepti/1,37€ annos        3 annosta  Ainekset 400g jauhelihaa ( 2,5€ ) 1 purkki kermaviiliä ( 0,6€ ) n. 1 pussi sipulikeittoainesta ( 1€ ) Tee näin: Ota kulho ja sekoita siinä kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Sipulikeittoa kannattaa laittaa ehkä hiukan vähemmän kuin koko pussillista, ainakin omaan makuun on aika suolaista muuten. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin samankokoisia lihapullia leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Jos taikina meinaa jäädä ikävästi käsiin, kostuta käsiäsi pikaisesti vedellä (kulhosta tai hanan alla).  ...