Siirry pääsisältöön

Perunavelli (1,9€ resepti/0,95€ annos)

Perunavelli on miun lapsuudessa ollu yks lempiruokia, ja on edelleenkin! Eihän tää oo ku löysää perunamuussia, mutta kauhean hyvää silti.
    Laskin ehkä hinnan vähän yläkanttiin, mutta alle euron tää tulee silti maksamaan per annos. :)

PERUNAVELLI


Valmistusaika: 40min       hinta: 1,9€ resepti/0,95€ annos        2 annosta 

Ainekset

n. kilo perunoita (1€)
3dl maitoa (0,35€)
maun mukaan voita/margariinia (0,5€)
suolaa (0,05€)


Tee näin:

  1. Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min. 
  2. Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 100g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienessä kattilassa hellalla, itse käytän aina mikroa. Kyllähän tähän voi kylmääkii maitoa laittaa, mutta se kyllä kylmettää koko ruoan, eikä kylmä perunavelli oo sen parempaa ku kylmä perunamuussikaan. :P
  3. Samalla kun maito lämpenee mikrossa, rupea jo sähkövatkaimella vatkaamaan perunoita ja rasvaa sekaisin. Tulee paljon tasaisempi lopputulos. Jos tykkäät pureskeltavammasta vellistä voi muussauksen tehdä vaikka lasilla tai jotain, mutta itse olen vannoutunut sähkövatkaaja. Lisää perunoiden joukkoon pikkuhiljaa kuumaa maitoa, kerralla liian paljon maidon lisääminen tekee yllättävän nopeasti vellistä liian litkua.
  4. Mausta velli suolalla ja syö (halutessasi voisilmän kera).

Perunavelli ei miusta enää toisena päivänä maistu yhtä hyvältä kuin tuoreena, joten koitan tehdä aina just sopivan annoksen kulloistakin syöntikertaa varten. Varmaan ylijäämävelliä vois käyttää perunarieskojen/lettujen tekoon, kun kerran perunamuussiakin voi - pitää vaan lisätä vähän enemmän jauhoja sekaan. Tällä kertaa kuitenkin kaikki velli tuli syötyä ja mahat on enemmänkin kuin täynnä, joten en päässyt kokeilemaan vellilettujen tekoa. Perunarieskoista sentään on vähän kokemusta, joten voisin koittaa jakaa jonkin ohjeen kun niitä seuraavan kerran teen - rieskat on herkkua, mutta muussikin tulee yleensä syötyä kokonaan (vaikka olevinaan teen ylimääräistä :P).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...

Nopeat lihapullat (4,1€ resepti/1,37€ annos)

Joskus sitä ei vaan jaksa miettiä korppujauhojen ja mausteiden kanssa; silloin ehkä tekee mieli päästä helpolla ja tehdä maukkaita (vaikkakin hiukan kalliimpia) lihapullia herkutteluhetkiin. Plussaa on, että tässä ohjeessa on vaan 3 ainesta. Mukavan helppoa! NOPEAT LIHAPULLAT Valmistusaika: 30min       hinta: 4,1€ resepti/1,37€ annos        3 annosta  Ainekset 400g jauhelihaa ( 2,5€ ) 1 purkki kermaviiliä ( 0,6€ ) n. 1 pussi sipulikeittoainesta ( 1€ ) Tee näin: Ota kulho ja sekoita siinä kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Sipulikeittoa kannattaa laittaa ehkä hiukan vähemmän kuin koko pussillista, ainakin omaan makuun on aika suolaista muuten. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin samankokoisia lihapullia leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Jos taikina meinaa jäädä ikävästi käsiin, kostuta käsiäsi pikaisesti vedellä (kulhosta tai hanan alla).  ...