Joskus sitä ei vaan jaksa miettiä korppujauhojen ja mausteiden kanssa; silloin ehkä tekee mieli päästä helpolla ja tehdä maukkaita (vaikkakin hiukan kalliimpia) lihapullia herkutteluhetkiin. Plussaa on, että tässä ohjeessa on vaan 3 ainesta. Mukavan helppoa!
1 purkki kermaviiliä (0,6€)
n. 1 pussi sipulikeittoainesta (1€)
NOPEAT LIHAPULLAT
Valmistusaika: 30min hinta: 4,1€ resepti/1,37€ annos 3 annosta
Ainekset
400g jauhelihaa (2,5€)1 purkki kermaviiliä (0,6€)
n. 1 pussi sipulikeittoainesta (1€)
Tee näin:
- Ota kulho ja sekoita siinä kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Sipulikeittoa kannattaa laittaa ehkä hiukan vähemmän kuin koko pussillista, ainakin omaan makuun on aika suolaista muuten.
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin samankokoisia lihapullia leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Jos taikina meinaa jäädä ikävästi käsiin, kostuta käsiäsi pikaisesti vedellä (kulhosta tai hanan alla).
- Paista n. 20 min, kunnes lihapullat ovat ruskeita. Voit tarkistaa kypsyyden myös ottamalla yhden lihapullan ja halkaisemalla sen kahtia haarukalla.
- Tarjoile esim. perunamuusin, ranskalaisten tai nuudeleiden kanssa.
Sanoisin että 1 kermaviili ja 1 pussi sipulikeittoainesta voi ihan hyvin riittää 600 grammaankin jauhelihaa, ja kai tuohon voi laittaa kananmunankin sekaan jos tuntuu ettei pullat muuten pysy kasassa. Miula kananmuna ei ollut tarpeellinen vaan ihan käypiä pullia tuli ilmankin.
Kommentit
Lähetä kommentti