Pitkään oon halunnut kokeilla pannukakkuja Amerikan tyyliin - ne näyttää niin pehmeiltä ja paksuilta ja kivoilta, että päätin sitten viime viikolla kokeilla miten niiden teko onnistuu! En ees muista mistä tän reseptin löysin, koitin googlaillakkii äsken uudelleen mutta tuloksetta. Kuitenkin! Laitoin tähän ohjeeseen vähän enemmän sokeria kuin mitä muissa ohjeissa yleensä on, koska halusin pannukakuista makeita jo itsessään kun siirappia en kuitenkaan omista. Plus oli parempaa vähän enemmän sokerin kanssa. :P
Ja koska oon tottunut tekemään puolen litran lettutaikinoita ajattelin ettei 2dl maidolla tuu paljon ollenkaan pannareita kahden hengen tarpeiks ja tuplasin siis reseptin... no, OLIN VÄÄRÄSSÄ. Tällä yksinkertaisella annoksella saa ihan varmasti kaks henkeä syötyä tuhdisti pannukakkuja, on aika täyttäviä nääs!
Ja koska oon tottunut tekemään puolen litran lettutaikinoita ajattelin ettei 2dl maidolla tuu paljon ollenkaan pannareita kahden hengen tarpeiks ja tuplasin siis reseptin... no, OLIN VÄÄRÄSSÄ. Tällä yksinkertaisella annoksella saa ihan varmasti kaks henkeä syötyä tuhdisti pannukakkuja, on aika täyttäviä nääs!
AMERIKKALAISET PANNUKAKUT
Valmistusaika: 45min hinta: 1,47€ resepti/0,74€ annos 2 annosta
Ainekset
25g voisulaa/muuta rasvaa (0,3€)
2 kananmunaa (0,4€)
4rkl sokeria (0,15€)
2dl maitoa (0,25€)
2 kananmunaa (0,4€)
4rkl sokeria (0,15€)
2dl maitoa (0,25€)
0,5tl suolaa (0,02€)
2,5dl vehnäjauhoja (0,25€)
1tl leivinjauhetta (0,1€)
rasvaa paistamiseen (itse en käyttänyt ensimmäisen letun jälkeen, kun näyttivät lähtevän niin hyvin muutenkin irti)
2,5dl vehnäjauhoja (0,25€)
1tl leivinjauhetta (0,1€)
rasvaa paistamiseen (itse en käyttänyt ensimmäisen letun jälkeen, kun näyttivät lähtevän niin hyvin muutenkin irti)
Tee näin:
- Sulata voi/margariini mikrossa mikronkestävässä astiassa (jos teet taikinan muoviseen taikinakulhoon siinä on ihan sama sulattaa rasva ennen muita aineita). Jos haluat pihistellä margariinin kanssa, pari ruokalusikallista rypsiöljyä ajaa varmasti saman asian.
- Lisää kulhoon rasvan seuraksi munat ja sokeri. Vatkaa hyvin sekaisin. En tiedä auttoiko kananmunan vatkaus saamaan pannareista niin kuohkeita kuin niistä tuli, mutta ei siitä ainakaan haittaa ole! Vatkuti vatkuti siis.
- Lisää sitten joukkoon maito ja suola. Sekoita vehnäjauho+leivinjauhe keskenään ja siivilöi taikinan sekaan ettei tule paakkuja (TAI tunge kaikki kerralla ja vatkaa superhyvin ettei taikinaan jää isompia jauhopaakkuja, tällä kertaa olin onnekas [t: en-jaksa-edes-huuhdella-siivilää-jos-sen-voi-välttää]).
- Jos jaksat, anna taikinan levähtää hetki jääkaapissa. Jos et jaksa, laita pannu lämpenemään pienen rasvatilkan kanssa. Annostele taikinaa kauhalla kuumalle pannulle n. desin verran. Omista pannareistani tuli halkaisijaltaa n. 10cm kokoisia pienellä paistinpannulla millä tein, älä siis levitä desin annosta taikinaa isommalle pannulle kokonaan ellet halua ohuempia pannareita! Itse halusin tehdä vähän paksumpia, ja yllätyin kyllä että ihan kokonaan letut kypsyivät vaikka taikinaa tuntui olevan iso kerros pannulla.
- Paista pannukakkuja levyn 3-4 asteilla (asteikolla 1-6). Liian lämmin aste polttaa päällisen ennen kuin sisus on paistunut!
- Kun pannukakun pintaan näkyy tulevan kuplia, käännä pannari. Saattaa tulla vähän sotkuista jälkeä jos raakaa taikinaa on päällä vielä paljon, mutta eipä tuo makuun vaikuta. Miula niitä taikinan ylimenemisiä ei noissa pannareissa tosiaan näy kun pannu oli niin pieni että ne joutu suoraan takas pannarin alle paistumaan.
- Tarkista toisen puolen ruskettuminen n. 20 sekuntia kääntämisen jälkeen ja laita sitten kypsä pannukakku lautaselle odottamaan. Tee taikinasta samalla tavalla kaikki pannukakut.
- Tarjoile hillon, kerman, jäätelön, vaahterasiirapin, mustikoiden, marmeladin jne. kanssa.
Parhaita nää on tuoreeltaan... paitsi että tykkäsin enemmän vähän jäähtyneistä pannareista. Laitoin päälle joulutorttuja varten ostamaani omena-kanelimarmeladia ja sopi yllättävän hyvin kyllä päälle! Yllättävän hyvin, koska yleensä omenahillot ei oo miun ykkösvaihtoehto lettujen päälle (vaikka ne toki melko hyviä onkin). Ei tässä varmaan kauheasti mitään ihmeellistä ole, paitsi jos haluaa taikinaan voi lisätä mustikoita tai suklaata jos on hurja. Hui.
Kommentit
Lähetä kommentti