Siirry pääsisältöön

Korvapuustit eli kanelipullat (3,55€ resepti / 0,11€ per pulla)

Korvapuustit on kyllä ehdottomasti miun lempipullia. Säilyy mukavasti pakkasessa ja kierrettä pitkin syöminen on jotenkin ihan sikatyydyttävää. Vähän vaativat vaivaa, mutta tästä tulee sen verran paljon ettei yksin (tai kaksin) varmasti saa kaikkea kerralla syötyä. Plus kaupan puusteihin verrattuna nää on 10 kertaa parempia.

KORVAPUUSTIT


Valmistusaika: 2h         hinta: 3,55€ resepti/0,11€ kappale        n. 32 kappaletta 

Ainekset

taikina
0,5l maitoa (0,7€)
50g tuorehiivaa (0,2€) [tai 2pss kuivahiivaa (0,5€)]
1tl suolaa (0,05€)
2dl sokeria (0,2€)
1 muna (0,2€)
n. 13-15dl vehnäjauhoja (0,8€)
100g voita tai margariinia (0,3€)

täyte
100g margariinia tai voita (0,3€)
n. 1 dl sokeria (0,1€)
n. 2rkl kanelia (0,4€)

päälle
1 muna voiteluun (0,2€)
raesokeria (0,1€)

Tee näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (tai hiukan lämpimämmäksi jos käytät kuivahiivaa) mikrossa. Paloittele sekaan tuorehiiva ja sekoita. Jos käytät kuivahiivaa, lisää hiiva ensin pariin desiä jauhoja ja lisää jauho-hiivaseos maitoon. Lisää sokeri, suola ja kananmuna sekaan ja sekoita hyvin. Ala lisäillä pikkuhiljaa jauhoja, kunnes taikinan sekoitus alkaa käydä liian hankalaksi. Sulata margariini mikrossa tässä välissä, niin se ehtii vähän jäähtyä ennen taikinaan laittoa.
  2. Ala vaivata taikinaa puhtaalla kädellä ja lisää jauhoja taikinaan. Älä lisää kaikkia jauhoja kerralla vaan maksimissaan pari desiä kerrallaan, ettei taikinasta tule vahingossa liian kovaa. Kun taikina alkaa irrota käsistä lisää sekaan sulatettu margariini ja lisää vielä tarvittaessa jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta hyvin. Peitä kulho liinalla ja jätä kohoamaan vedottomaan paikkaan n. puoleksi tunniksi (tai kunnes taikina on kohonnyt kaksinkertaiseksi).
  3. Kun taikina on kohonnut, sulata margariinia kevyesti mikrossa kunnes se on helposti levittyvää muttei ihan täysin sulaa. Jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa puolikkaasta taikinasta ylimääräiset ilmat pois hyvin jauhotetun pöydän päällä ja kauli siitä suorakaiteen muotoinen, n. 3-5mm paksu levy. Levitä taikinalevyn päälle sulatettua margariinia kauttaaltaan ja ripottele päälle sokeria ja kanelia oman maun mukaan.
  4. Rullaa taikina leveyssuunnassa, eli alhaalta ylöspäin tuon ylemmän kuvan mukaan. En osaa yhtään sanoa mihin kohtaan tuo reuna kannattaa jättää, mieluiten ehkä kuitenkin pöytää vasten. Leikkaa pitkosta viistosti n.4cm levyisiä paloja. (oon huono selittää, ehkä tuo alempi kuva auttaa ymmärtämään mitä haen takaa?) Kuitenkin, palat saattaa näyttää aika pieniltä nyt, mutta ne kasvaa n. kaksinkertaisiksi uunissa joten ihan hyvänkokoisia puusteja noista tulee.

  5. Paina peukalolla pöytään asti jokaisen palan ohuimmasta kohdasta jotta palat vähän levenevät ja laita ne leivinpaperin päälle pellille. Kun pelti on täysi (sain n. 16 pullaa mahdutettua per pelti) peitä pullat liinalla ja laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Tässä vaiheessa voit rueta antamaan toiselle taikinan puoliskolle samanlaista käsittelyä kuin edelliselle (ilmat pois, levyksi, rasvasokerikaneli rullaa ja leikkaa, kohota). 
  6. Kun uuni on lämmin, testaa ovatko pullat kohonneet tarpeeksi painamalla hiukan yhtä pullaa. Jos painauma alkaa kohota takaisin ylös, voit alkaa voitelemaan puusteja kananmunalla. Riko kananmuna lasiin ja riko sen rakenne haarukalla. Sivele sitten kananmunaa pullien päälle kauttaaltaan ja lopuksi ripottele päälle raesokeria. Sitten vaan pullat uuniin uunin keskitasoon noin vartiksi!
  7. Kun pullat ovat kauniin ruskeita ota ne pois uunista. Laita toinen pellillinen pullia uuniin kananmunaamisen ja raesokeroinnin jälkeen vartiksi ja nauti sitten pullista. Nam nam. B)

En itse tosiaan kardemummaa käytä yleensä (koska en ikinä sitä muista ostaa eikä se miusta mitenkään erityisen makusta oo), mutta sitä voi tietty taikinaan lisätä sokerin ja suolan kanssa yhtä aikaa n. 1 ruokalusikallisen verran.
   Pullat menee hyvin pakkaseen, jolloin niitä on kiva lämmitellä sieltä aina puustin himon sattuessa. Ja vaikka ekasta kuvasta näkee ettei miun puustit mitään muotovalioita olleet, niin maku oli ihan kohdallaan! 

Kommentit

  1. Aivan mahtavan näköisiä! Varmasti myös sen makuisia :) täytyy lähteä heti kokeilemaan (:

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perunavelli (1,9€ resepti/0,95€ annos)

Perunavelli on miun lapsuudessa ollu yks lempiruokia, ja on edelleenkin! Eihän tää oo ku löysää perunamuussia, mutta kauhean hyvää silti.     Laskin ehkä hinnan vähän yläkanttiin, mutta alle euron tää tulee silti maksamaan per annos. :) PERUNAVELLI Valmistusaika: 40min       hinta: 1,9€ resepti/0,95€ annos        2 annosta  Ainekset n. kilo perunoita ( 1€ ) 3dl maitoa ( 0,35€ ) maun mukaan voita/margariinia ( 0,5€ ) suolaa ( 0,05€ ) Tee näin: Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min.  Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 100g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienes

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&Säästä:n pavut oli ihan sikapuhtaita, mu

Kermainen pekoni-sienipasta (3,4€ resepti/1,14€ annos)

Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään. KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA Valmistusaika: 30min       hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos        3 annosta  Ainekset 1 paketti pekonia ( 1,3€ ) 1 sipuli ( 0,4€ ) 2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä ( 0,5€ ) 1 purkki ruokakermaa ( 0,6€ ) n. 3 annosta pastaa/spagettia ( 0,6€ ) Tee näin: Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan.  Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuvassa), lisää sekaan myös herkkusieni. Sekoitt