Siirry pääsisältöön

Riisipuuro (1,62€ resepti/0,52€ annos)

Joulu on jo menny ohi mutta laitan tänne silti tän puuroriisin ohjeen. Sama ohje löytyy ihan jokapaikasta, mutta tää on kätevä linkata sitten taas riisipiirakoiden ohjeeseen joten! Näin tehdään riisipuuroa:

RIISIPUURO


Valmistusaika: 1h 40min         hinta: 1,62€ resepti/0,52€ annos       3 annosta

Ainekset

2dl vettä (0€)
2dl puuroriisiä (0,3€)
1 litra täysmaitoa (1,3€)
suolaa maun mukaan (0,02€)


Tee näin:

  1. Lämmitä ensin vesi kiehuvaksi ja lisää sekaan puuroriisi. Anna veden imeytyä riiseihin. 
  2. Ala lisäämään sekaan maitoa vähitellen niin, että seos kiehuisi vähän kokoajan. Sekoita pohjaa myöten lastalla (jotkut käyttää puista, miula ei oo ku muovisia mutta hyvin se näinkin sujui!). Anna kiehua hiljalleen kokoajan sekoittaen n. 10min ja nosta sitten kattila pois levyltä.
  3. Anna puuron muhia kannen alla n. 50 minuuttia.
  4. Mausta suolalla. Tarjoile sokerin ja kanelin kanssa tai säästä piirakoiden tekoa varten.

Uunipuuro on viel helpompi tehdä ku tää perinteinen kattilapuuro, eikä maussakaan oo miusta mitään erikoista eroa... kunhan vaan ei syö sitä uunipuuron päälle muodostuvaa kalvoa. En usko että se on kauheen hyvää. :I
   Itse käytin tässä kattilana jotain ihan peruskattilaa mikä nyt oli, mutta helpompi tää ois tehdä sellasessa haudutuskattilassa missä tungetaan vettä kattilan "kuoreen" jotenkii jännästi. Miula sellasta ei ole ja ekalla kertaa puuroa tehdessäni poltin hiukan pohjaan puuron kun en tarpeeksi huomioinut sitä... Vaan ei huolta! Jos kattila palaa kaikesta huolimatta pohjaan eikä se lika tunnu pohjasta lähtevän, jonkin verran kun laittaa pyykinpesuainetta veteen liuotettuna kattilaan kiehumaan niin lähtee heti paljon helpommin! Kattila toki kannattaa pestä hyvin ettei pesuainejäämiä sinne jää, mutta kattila on ainakin pelastettu... Ellei nyt ihan kauheesti oo palanut pohjaan, joten tarkkaavaisuutta näiden maitojuttujen kanssa! Pienet pohjaanpalot vielä voi pelastaa, mutta rajansa siinäkin. 
   
LOPPUPÄÄTELMÄ: Jos pohjaanpaloja pelkää niin uunipuuron teko on kyllä silloin ratkaisu kaikkiin riisipuuro tarpeisiin. Samat aineet siihen kuitenkin menee, ne vaan heitetään uuninkestävään astiaan ja annetaan olla uunissa n. 1,5h jossain 175 asteessa kunnes puuro on tarpeeksi paksua. Näin jälkikäteen rupesin nyt miettimään miksen uunipuuroa alunperinkin tehnyt riisipiirakoita varten, mutta tulipahan säädettyä. ;P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perunavelli (1,9€ resepti/0,95€ annos)

Perunavelli on miun lapsuudessa ollu yks lempiruokia, ja on edelleenkin! Eihän tää oo ku löysää perunamuussia, mutta kauhean hyvää silti.     Laskin ehkä hinnan vähän yläkanttiin, mutta alle euron tää tulee silti maksamaan per annos. :) PERUNAVELLI Valmistusaika: 40min       hinta: 1,9€ resepti/0,95€ annos        2 annosta  Ainekset n. kilo perunoita ( 1€ ) 3dl maitoa ( 0,35€ ) maun mukaan voita/margariinia ( 0,5€ ) suolaa ( 0,05€ ) Tee näin: Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min.  Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 100g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienes

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&Säästä:n pavut oli ihan sikapuhtaita, mu

Kermainen pekoni-sienipasta (3,4€ resepti/1,14€ annos)

Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään. KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA Valmistusaika: 30min       hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos        3 annosta  Ainekset 1 paketti pekonia ( 1,3€ ) 1 sipuli ( 0,4€ ) 2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä ( 0,5€ ) 1 purkki ruokakermaa ( 0,6€ ) n. 3 annosta pastaa/spagettia ( 0,6€ ) Tee näin: Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan.  Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuvassa), lisää sekaan myös herkkusieni. Sekoitt