Joulu on jo menny ohi mutta laitan tänne silti tän puuroriisin ohjeen. Sama ohje löytyy ihan jokapaikasta, mutta tää on kätevä linkata sitten taas riisipiirakoiden ohjeeseen joten! Näin tehdään riisipuuroa:
RIISIPUURO
Valmistusaika: 1h 40min hinta: 1,62€ resepti/0,52€ annos 3 annosta
Ainekset
2dl vettä (0€)
2dl puuroriisiä (0,3€)
1 litra täysmaitoa (1,3€)
suolaa maun mukaan (0,02€)
2dl puuroriisiä (0,3€)
1 litra täysmaitoa (1,3€)
suolaa maun mukaan (0,02€)
Tee näin:
- Lämmitä ensin vesi kiehuvaksi ja lisää sekaan puuroriisi. Anna veden imeytyä riiseihin.
- Ala lisäämään sekaan maitoa vähitellen niin, että seos kiehuisi vähän kokoajan. Sekoita pohjaa myöten lastalla (jotkut käyttää puista, miula ei oo ku muovisia mutta hyvin se näinkin sujui!). Anna kiehua hiljalleen kokoajan sekoittaen n. 10min ja nosta sitten kattila pois levyltä.
- Anna puuron muhia kannen alla n. 50 minuuttia.
- Mausta suolalla. Tarjoile sokerin ja kanelin kanssa tai säästä piirakoiden tekoa varten.
Uunipuuro on viel helpompi tehdä ku tää perinteinen kattilapuuro, eikä maussakaan oo miusta mitään erikoista eroa... kunhan vaan ei syö sitä uunipuuron päälle muodostuvaa kalvoa. En usko että se on kauheen hyvää. :I
Itse käytin tässä kattilana jotain ihan peruskattilaa mikä nyt oli, mutta helpompi tää ois tehdä sellasessa haudutuskattilassa missä tungetaan vettä kattilan "kuoreen" jotenkii jännästi. Miula sellasta ei ole ja ekalla kertaa puuroa tehdessäni poltin hiukan pohjaan puuron kun en tarpeeksi huomioinut sitä... Vaan ei huolta! Jos kattila palaa kaikesta huolimatta pohjaan eikä se lika tunnu pohjasta lähtevän, jonkin verran kun laittaa pyykinpesuainetta veteen liuotettuna kattilaan kiehumaan niin lähtee heti paljon helpommin! Kattila toki kannattaa pestä hyvin ettei pesuainejäämiä sinne jää, mutta kattila on ainakin pelastettu... Ellei nyt ihan kauheesti oo palanut pohjaan, joten tarkkaavaisuutta näiden maitojuttujen kanssa! Pienet pohjaanpalot vielä voi pelastaa, mutta rajansa siinäkin.
LOPPUPÄÄTELMÄ: Jos pohjaanpaloja pelkää niin uunipuuron teko on kyllä silloin ratkaisu kaikkiin riisipuuro tarpeisiin. Samat aineet siihen kuitenkin menee, ne vaan heitetään uuninkestävään astiaan ja annetaan olla uunissa n. 1,5h jossain 175 asteessa kunnes puuro on tarpeeksi paksua. Näin jälkikäteen rupesin nyt miettimään miksen uunipuuroa alunperinkin tehnyt riisipiirakoita varten, mutta tulipahan säädettyä. ;P
Kommentit
Lähetä kommentti