Siirry pääsisältöön

Nopea omenapiirakka (1,9€ resepti / 0,24€ annos)

Omenapiirakka on kyl jees mihin aikaan vuodesta tahansa. Nyt kun kerrankin laskin tätä blogipostausta varten hinnan, niin yllätyin kyllä kuinka halvalla tänkii saa tehtyä! Vaikka söis koko piirakan yksin yhdeltä istumalta, ei hintaa silti tulis ku alle kaks euroa. :)

NOPEA OMENAPIIRAKKA


Valmistusaika: 10min + paisto 30min       hinta: 1,9€ resepti/0,24€ annos        8 annosta 

Ainekset

vuoan voiteluun margariinia & korppujauhoja (0,1€)

itse piirakka:
200g margariinia (0,6)
1,5dl sokeria (0,15€)
3dl vehnäjauhoja (0,15€)
1 kananmuna (0,2€)
1 dl maitoa (0,1€)
1tl leivinjauhetta (0,05€)
1tl vanilliinisokeria (0,05€)
3 keskikokoista omenaa (0,3€)


 kanelia ja sokeria päälle (0,2€)


Tee näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka kauttaaltaan margariinilla ja levitä päälle korppujauhoja. Kääntele vuokaa ympäriinsä (kannattaa tehdä tiskialtaan päällä!), kunnes korppujauhoja on kaikkialla missä margariiniakin. 
  2. Sulata margariini mikronkestävässä astiassa ja lisää sekaan kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada taikina piirakkavuokaan ja levitä tasaiseksi.
  4. Kuori omenat (jos ulkomaisia) ja leikkaa siivuiksi. Itse oon kokenut että kuvan mukainen perunakuorin on aika paljon nopeampi väline itsellä omenoiden kuorimiseen, ja hukkaankin menee aika vähän itse omenaa. Suosittelen kokeilemaan, jos vastaavanlaisen perunankuorimen sattuu omistamaan! 
  5. Lado omenalohkoja piirakkavuokaan taikinan päälle. 
  6. Ripottele vielä lopuksi kanelia ja sokeria piirakan päälle. 
  7. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  8. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
  9. Syö vaniljakastikkeen, jäätelön tms. kanssa!

Kannattaa kokeilla piirakan kypsyyttä tuossa 25min kohdilla hammastikulla tai tulitikun puuosalla piirakan keskiosaa tökkäämällä. Jos taikinaa jää kiinni tikkuun, on piirakka vielä vähän raaka.
   Tätä samaa ohjetta voi ihan hyvin käyttää muihinkin makeisiin piirakoihin korvaamalla omenat esim. mustikkoilla, päärynöillä tai vadelmilla! Tää ois vielä parempaa kaurapäällysteen kanssa, mutta en jaksanut säätää tällä kertaa. Kaurapäällysteen voi soveltaa vaikkapa kaura-omenapaistoksen kaurapäällisestä. Suosittelen kokeilemaan, jos jaksaa pari lisäminuuttia piirakan tekoon käyttämään. :)




Kommentit

  1. Blogisi on huippu! Olen lukiolainen ja mahdollisesti muuttamassa omilleni tänä vuonna, nämä reseptit tulevat varmasti tarpeeseen. Kiitos hyvistä resepteistä ja vaivannäöstä hintojen suhteen! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&S...

Kermainen pekoni-sienipasta (3,4€ resepti/1,14€ annos)

Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään. KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA Valmistusaika: 30min       hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos        3 annosta  Ainekset 1 paketti pekonia ( 1,3€ ) 1 sipuli ( 0,4€ ) 2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä ( 0,5€ ) 1 purkki ruokakermaa ( 0,6€ ) n. 3 annosta pastaa/spagettia ( 0,6€ ) Tee näin: Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan.  Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuva...

Perunavelli (1,9€ resepti/0,95€ annos)

Perunavelli on miun lapsuudessa ollu yks lempiruokia, ja on edelleenkin! Eihän tää oo ku löysää perunamuussia, mutta kauhean hyvää silti.     Laskin ehkä hinnan vähän yläkanttiin, mutta alle euron tää tulee silti maksamaan per annos. :) PERUNAVELLI Valmistusaika: 40min       hinta: 1,9€ resepti/0,95€ annos        2 annosta  Ainekset n. kilo perunoita ( 1€ ) 3dl maitoa ( 0,35€ ) maun mukaan voita/margariinia ( 0,5€ ) suolaa ( 0,05€ ) Tee näin: Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min.  Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 100g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoide...