Omenapiirakka on kyl jees mihin aikaan vuodesta tahansa. Nyt kun kerrankin laskin tätä blogipostausta varten hinnan, niin yllätyin kyllä kuinka halvalla tänkii saa tehtyä! Vaikka söis koko piirakan yksin yhdeltä istumalta, ei hintaa silti tulis ku alle kaks euroa. :)
itse piirakka:
200g margariinia (0,6€)
1,5dl sokeria (0,15€)
3dl vehnäjauhoja (0,15€)
1 kananmuna (0,2€)
1 dl maitoa (0,1€)
1tl leivinjauhetta (0,05€)
1tl vanilliinisokeria (0,05€)
3 keskikokoista omenaa (0,3€)
kanelia ja sokeria päälle (0,2€)
NOPEA OMENAPIIRAKKA
Valmistusaika: 10min + paisto 30min hinta: 1,9€ resepti/0,24€ annos 8 annosta
Ainekset
vuoan voiteluun margariinia & korppujauhoja (0,1€)itse piirakka:
200g margariinia (0,6€)
1,5dl sokeria (0,15€)
3dl vehnäjauhoja (0,15€)
1 kananmuna (0,2€)
1 dl maitoa (0,1€)
1tl leivinjauhetta (0,05€)
1tl vanilliinisokeria (0,05€)
3 keskikokoista omenaa (0,3€)
kanelia ja sokeria päälle (0,2€)
Tee näin:
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka kauttaaltaan margariinilla ja levitä päälle korppujauhoja. Kääntele vuokaa ympäriinsä (kannattaa tehdä tiskialtaan päällä!), kunnes korppujauhoja on kaikkialla missä margariiniakin.
- Sulata margariini mikronkestävässä astiassa ja lisää sekaan kaikki ainekset. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina piirakkavuokaan ja levitä tasaiseksi.
- Kuori omenat (jos ulkomaisia) ja leikkaa siivuiksi. Itse oon kokenut että kuvan mukainen perunakuorin on aika paljon nopeampi väline itsellä omenoiden kuorimiseen, ja hukkaankin menee aika vähän itse omenaa. Suosittelen kokeilemaan, jos vastaavanlaisen perunankuorimen sattuu omistamaan!
- Lado omenalohkoja piirakkavuokaan taikinan päälle.
- Ripottele vielä lopuksi kanelia ja sokeria piirakan päälle.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
- Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
- Syö vaniljakastikkeen, jäätelön tms. kanssa!
Kannattaa kokeilla piirakan kypsyyttä tuossa 25min kohdilla hammastikulla tai tulitikun puuosalla piirakan keskiosaa tökkäämällä. Jos taikinaa jää kiinni tikkuun, on piirakka vielä vähän raaka.
Tätä samaa ohjetta voi ihan hyvin käyttää muihinkin makeisiin piirakoihin korvaamalla omenat esim. mustikkoilla, päärynöillä tai vadelmilla! Tää ois vielä parempaa kaurapäällysteen kanssa, mutta en jaksanut säätää tällä kertaa. Kaurapäällysteen voi soveltaa vaikkapa kaura-omenapaistoksen kaurapäällisestä. Suosittelen kokeilemaan, jos jaksaa pari lisäminuuttia piirakan tekoon käyttämään. :)
Blogisi on huippu! Olen lukiolainen ja mahdollisesti muuttamassa omilleni tänä vuonna, nämä reseptit tulevat varmasti tarpeeseen. Kiitos hyvistä resepteistä ja vaivannäöstä hintojen suhteen! :)
VastaaPoista