Siirry pääsisältöön

Gordon Ramsayn parsakaalikeitto (1,05€ resepti/0,35€ annos)

Gordon Ramsay on lempikokkejani, vaikka välillä reseptit onkin aika fiinejä ja kalliita... Mutta tää parsakaalikeitto on poikkeus! Parasta on, ettei tähän tarvita juuri mitään muuta kuin parsakaalia (mieluiten tuoreeltaan). Parsakaali on tähän aikaan vielä aika halpaakin, joten kannattaa kokeilla!

Tässä vielä linkki Youtube videoon, jossa Ramsay keittonsa tekee.

GORDON RAMSAYN PARSAKAALIKEITTO


Valmistusaika: 10min       hinta: 1,05€ resepti/0,35€ annos        3 annosta 

Ainekset

400g parsakaalia (1€)
suolaa (0,05€)
vettä keittämiseen (0€)


Tee näin:

  1. Laita vesi kiehumaan kattilaan. Leikkaa veitsellä parsakaalista vihreät kukinnot erikseen. 
  2. Kun vesi kiehuu, laita  veteen suolaa, sitten parsakaalit, päälle vielä suolaa ja kansi päälle. Anna kiehua n. 3-4 minuuttia, kunnes parsakaalin läpi menee veitsi helposti. 
  3. Nosta parsakaalit vedestä, mutta älä heitä keitinvettä pois! Sitä tarvitaan vielä. 
  4. Laita parsakaalit tehosekoittimeen ja lisää sekaa keitinvettä. Soseuta parsakaalit tehosekoittimella ja lisää tarvittaessa lisää vettä. Maista myös tarvitseeko mukaan laittaa lisää suolaa. 
  5. Tarjoile.

Kokeilin hienosti laittaa oliiviöljyä ja pippurisekoitusta päälle, mutta ei miusta oikein sopinut. Varsinkaan pippuriSEKOITUS. :'D Mutta ihan syötävää tästä tuli, vaikkakaan ei mitään uskomattoman upeaa. Vuohenjuustot ja pähkinät jätin suosiolla pois, koska hinta enkä tiedä tykkäänkö edes vuohenjuustosta... Mutta yksinkertaisuudessaan tää oli näinkin ihan menevää. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...

Nopeat lihapullat (4,1€ resepti/1,37€ annos)

Joskus sitä ei vaan jaksa miettiä korppujauhojen ja mausteiden kanssa; silloin ehkä tekee mieli päästä helpolla ja tehdä maukkaita (vaikkakin hiukan kalliimpia) lihapullia herkutteluhetkiin. Plussaa on, että tässä ohjeessa on vaan 3 ainesta. Mukavan helppoa! NOPEAT LIHAPULLAT Valmistusaika: 30min       hinta: 4,1€ resepti/1,37€ annos        3 annosta  Ainekset 400g jauhelihaa ( 2,5€ ) 1 purkki kermaviiliä ( 0,6€ ) n. 1 pussi sipulikeittoainesta ( 1€ ) Tee näin: Ota kulho ja sekoita siinä kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Sipulikeittoa kannattaa laittaa ehkä hiukan vähemmän kuin koko pussillista, ainakin omaan makuun on aika suolaista muuten. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin samankokoisia lihapullia leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Jos taikina meinaa jäädä ikävästi käsiin, kostuta käsiäsi pikaisesti vedellä (kulhosta tai hanan alla).  ...