Siirry pääsisältöön

Kermainen pekoni-sienipasta (3,4€ resepti/1,14€ annos)

Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään.

KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA


Valmistusaika: 30min       hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos        3 annosta 

Ainekset

1 paketti pekonia (1,3€)
1 sipuli (0,4€)
2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä (0,5€)
1 purkki ruokakermaa (0,6€)
n. 3 annosta pastaa/spagettia (0,6€)


Tee näin:

  1. Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan. 
  2. Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuvassa), lisää sekaan myös herkkusieni. Sekoittele, kunnes herkkusienistä tullut ruskeampia ja niistä on haihtunut osa nesteestä pois.
  3. Kaada pannulle sekaan purkillinen kermaa. Laita hanasta kermapurkkiin hiukan vettä ja hölskyttele sitä ympäri purkkia. Kaada kermainen vesi pannulle vielä joukkoon. Varo ettet kuitenkaan liikaa vettä laita pannulle, muuten sen haihduttamiseen voi mennä piiitkääääään. 
  4. Valmista pasta paketin ohjeen mukaan tässä vaiheessa ja laita paistinpannun levy pienemmälle (1-6 asteikolla 2 tai 3). Sekoittele kastiketta aina vähän välillä, ettei se pala pohjaan. Kun kastike näyttää samalta kuin alemmassa kuvassa, se on valmista. Ota se silloin pois levyltä, jos pasta ei ole vielä valmista. 
  5. Kaada pasta siivilän läpi ja lisää pannulle (tai johonkin kulhoon) kastikkeen sekaan. Sekoittele, kunnes pasta on kauttaaltaan edes hiukan kermassa.
  6. Syö.

Toiset tykkää ehkä vähän löysemmästä kermakastikkeesta kuin mie, joten oikeestaan kastike on sit valmista kun paksuus on itselle sopiva. Yhtään mausteita en tähän kastikkeeseen oo laittanut, koska pekoni itsessään on aika suolaista ja tykkään miten sieni maistuu kastikkeessa myös omana itsenään. Maistuu melkein paremmalta seuraavaana päivänä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...

Nopeat lihapullat (4,1€ resepti/1,37€ annos)

Joskus sitä ei vaan jaksa miettiä korppujauhojen ja mausteiden kanssa; silloin ehkä tekee mieli päästä helpolla ja tehdä maukkaita (vaikkakin hiukan kalliimpia) lihapullia herkutteluhetkiin. Plussaa on, että tässä ohjeessa on vaan 3 ainesta. Mukavan helppoa! NOPEAT LIHAPULLAT Valmistusaika: 30min       hinta: 4,1€ resepti/1,37€ annos        3 annosta  Ainekset 400g jauhelihaa ( 2,5€ ) 1 purkki kermaviiliä ( 0,6€ ) n. 1 pussi sipulikeittoainesta ( 1€ ) Tee näin: Ota kulho ja sekoita siinä kaikki aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Sipulikeittoa kannattaa laittaa ehkä hiukan vähemmän kuin koko pussillista, ainakin omaan makuun on aika suolaista muuten. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin samankokoisia lihapullia leivinpaperilla peitetyn pellin päälle. Jos taikina meinaa jäädä ikävästi käsiin, kostuta käsiäsi pikaisesti vedellä (kulhosta tai hanan alla).  ...