Siirry pääsisältöön

Gordon Ramsayn parsakaalikeitto (1,05€ resepti/0,35€ annos)

Gordon Ramsay on lempikokkejani, vaikka välillä reseptit onkin aika fiinejä ja kalliita... Mutta tää parsakaalikeitto on poikkeus! Parasta on, ettei tähän tarvita juuri mitään muuta kuin parsakaalia (mieluiten tuoreeltaan). Parsakaali on tähän aikaan vielä aika halpaakin, joten kannattaa kokeilla!

Tässä vielä linkki Youtube videoon, jossa Ramsay keittonsa tekee.

GORDON RAMSAYN PARSAKAALIKEITTO


Valmistusaika: 10min       hinta: 1,05€ resepti/0,35€ annos        3 annosta 

Ainekset

400g parsakaalia (1€)
suolaa (0,05€)
vettä keittämiseen (0€)


Tee näin:

  1. Laita vesi kiehumaan kattilaan. Leikkaa veitsellä parsakaalista vihreät kukinnot erikseen. 
  2. Kun vesi kiehuu, laita  veteen suolaa, sitten parsakaalit, päälle vielä suolaa ja kansi päälle. Anna kiehua n. 3-4 minuuttia, kunnes parsakaalin läpi menee veitsi helposti. 
  3. Nosta parsakaalit vedestä, mutta älä heitä keitinvettä pois! Sitä tarvitaan vielä. 
  4. Laita parsakaalit tehosekoittimeen ja lisää sekaa keitinvettä. Soseuta parsakaalit tehosekoittimella ja lisää tarvittaessa lisää vettä. Maista myös tarvitseeko mukaan laittaa lisää suolaa. 
  5. Tarjoile.

Kokeilin hienosti laittaa oliiviöljyä ja pippurisekoitusta päälle, mutta ei miusta oikein sopinut. Varsinkaan pippuriSEKOITUS. :'D Mutta ihan syötävää tästä tuli, vaikkakaan ei mitään uskomattoman upeaa. Vuohenjuustot ja pähkinät jätin suosiolla pois, koska hinta enkä tiedä tykkäänkö edes vuohenjuustosta... Mutta yksinkertaisuudessaan tää oli näinkin ihan menevää. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perunavelli (1,9€ resepti/0,95€ annos)

Perunavelli on miun lapsuudessa ollu yks lempiruokia, ja on edelleenkin! Eihän tää oo ku löysää perunamuussia, mutta kauhean hyvää silti.     Laskin ehkä hinnan vähän yläkanttiin, mutta alle euron tää tulee silti maksamaan per annos. :) PERUNAVELLI Valmistusaika: 40min       hinta: 1,9€ resepti/0,95€ annos        2 annosta  Ainekset n. kilo perunoita ( 1€ ) 3dl maitoa ( 0,35€ ) maun mukaan voita/margariinia ( 0,5€ ) suolaa ( 0,05€ ) Tee näin: Pese, kuori ja pilko perunat kattilaan ja peitä vedellä. Anna porista liedellä melko korkealla lämpötilalla (asteikolla 1-6, käytin 5) n. 20 min.  Kokeile perunoita haarukalla tökkimällä, onko ne kypsiä. Jos et ole varma, maista. Kaada vesi pois perunoista kattilan kannen avulla ja lisää perunoiden joukkoon voi/margariini. Itse käytin jonkun 100g, koska enemmän voita = enemmän makua... mutta toisaalta myös kallimpi hinta. Samalla kun rasva sulaa perunoiden joukkoon, lämmitä maito mikrossa kuumaksi TAI pienes

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&Säästä:n pavut oli ihan sikapuhtaita, mu

Kermainen pekoni-sienipasta (3,4€ resepti/1,14€ annos)

Spagetti on kyllä ihan sikahyvää, niin monta erilaista kastiketta siihen voi lisätä ettei koskaan tylsisty! Ennen tätä reseptiä olin ennakkoluuloinen pekonin käytössä kerman kaa, mutta ei hitto että ne vaan toimii hyvin yhdessä. Ja sienet tietty kans mukana. Sipulin kanssa tykkään tästä itse enemmän joten laitoin sen mukaan ohjeeseen, vaikka tätä ilman sipuliakin pystyy syömään. KERMAINEN PEKONI-SIENIPASTA Valmistusaika: 30min       hinta: 3,4€ resepti/1,14€ annos        3 annosta  Ainekset 1 paketti pekonia ( 1,3€ ) 1 sipuli ( 0,4€ ) 2-3 tuoretta (isohkoa) herkkusientä ( 0,5€ ) 1 purkki ruokakermaa ( 0,6€ ) n. 3 annosta pastaa/spagettia ( 0,6€ ) Tee näin: Pilko sipuli pieneksi ja pekoni n. pari senttiä leveiksi siivuiksi. Pilko myös herkkusienet viipaleiksi tai suikaleiksi. Laita pekonit ja sipulit pannulle ruskistumaan.  Kun pekoni on melkein valmista (=näyttää aika samalta kuin ylemmässä kuvassa), lisää sekaan myös herkkusieni. Sekoitt