Siirry pääsisältöön

Riisipuuro (1,62€ resepti/0,52€ annos)

Joulu on jo menny ohi mutta laitan tänne silti tän puuroriisin ohjeen. Sama ohje löytyy ihan jokapaikasta, mutta tää on kätevä linkata sitten taas riisipiirakoiden ohjeeseen joten! Näin tehdään riisipuuroa:

RIISIPUURO


Valmistusaika: 1h 40min         hinta: 1,62€ resepti/0,52€ annos       3 annosta

Ainekset

2dl vettä (0€)
2dl puuroriisiä (0,3€)
1 litra täysmaitoa (1,3€)
suolaa maun mukaan (0,02€)


Tee näin:

  1. Lämmitä ensin vesi kiehuvaksi ja lisää sekaan puuroriisi. Anna veden imeytyä riiseihin. 
  2. Ala lisäämään sekaan maitoa vähitellen niin, että seos kiehuisi vähän kokoajan. Sekoita pohjaa myöten lastalla (jotkut käyttää puista, miula ei oo ku muovisia mutta hyvin se näinkin sujui!). Anna kiehua hiljalleen kokoajan sekoittaen n. 10min ja nosta sitten kattila pois levyltä.
  3. Anna puuron muhia kannen alla n. 50 minuuttia.
  4. Mausta suolalla. Tarjoile sokerin ja kanelin kanssa tai säästä piirakoiden tekoa varten.

Uunipuuro on viel helpompi tehdä ku tää perinteinen kattilapuuro, eikä maussakaan oo miusta mitään erikoista eroa... kunhan vaan ei syö sitä uunipuuron päälle muodostuvaa kalvoa. En usko että se on kauheen hyvää. :I
   Itse käytin tässä kattilana jotain ihan peruskattilaa mikä nyt oli, mutta helpompi tää ois tehdä sellasessa haudutuskattilassa missä tungetaan vettä kattilan "kuoreen" jotenkii jännästi. Miula sellasta ei ole ja ekalla kertaa puuroa tehdessäni poltin hiukan pohjaan puuron kun en tarpeeksi huomioinut sitä... Vaan ei huolta! Jos kattila palaa kaikesta huolimatta pohjaan eikä se lika tunnu pohjasta lähtevän, jonkin verran kun laittaa pyykinpesuainetta veteen liuotettuna kattilaan kiehumaan niin lähtee heti paljon helpommin! Kattila toki kannattaa pestä hyvin ettei pesuainejäämiä sinne jää, mutta kattila on ainakin pelastettu... Ellei nyt ihan kauheesti oo palanut pohjaan, joten tarkkaavaisuutta näiden maitojuttujen kanssa! Pienet pohjaanpalot vielä voi pelastaa, mutta rajansa siinäkin. 
   
LOPPUPÄÄTELMÄ: Jos pohjaanpaloja pelkää niin uunipuuron teko on kyllä silloin ratkaisu kaikkiin riisipuuro tarpeisiin. Samat aineet siihen kuitenkin menee, ne vaan heitetään uuninkestävään astiaan ja annetaan olla uunissa n. 1,5h jossain 175 asteessa kunnes puuro on tarpeeksi paksua. Näin jälkikäteen rupesin nyt miettimään miksen uunipuuroa alunperinkin tehnyt riisipiirakoita varten, mutta tulipahan säädettyä. ;P

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kuivattujen mustapapujen valmistus (n.4€ resepti/n.1€ annos)

En oo koskaan ollu papuihmisiä, mutta mustapapuihin ihastuin kun satuin käyttämään niitä yhdessä quezadilla-reseptissä (jota aion tänäänkin tehdä!). Tölkkipavut on Suomessa kuitenkii ihan järkkykalliita, joten kävin tuossa viime viikolla hakee Punnitse ja Säästä-myymälästä kuivattuja mustapapuja että pääsisin uudelleen pavun makuun! Aasialaiset tms. itämaiset kaupat saattaa myydä papuja halvemmalla kuin mitä P&S ja netistä tilaamallakin näyttäis saavan aika halvalla - kunhan tilaa niin paljon että postikulujen hinta tulee katetuksi. MUSTAPAPUJEN KEITTO Valmistusaika: 10min + liotus + keitto        hinta: n. 4€ resepti/n. 1€ annos        4 annosta Ainekset 500g kuivattuja mustapapuja ( 4€ ) Vettä ( 0€ ) Tee näin: Kannattaa tarkistaa kaiken varalta ettei papujen joukkoon oo jääny mitään kiven paloja tms., joten levittele pavut kaiken varalta vähän levälleen että voit poimia mahdolliset epäpuhtaudet pois. Punnitse&S...

Pekonisienet Koskenlaskijalla (3,8€ resepti/1,9€ annos)

Pekoni? Hyvää. Sienet? Hyvää. Koskenlaskija? No, kyllähän tuo tässä reseptissä menee, on nimittäin Koskenlaskijalla täytettyjen, pekoniin käärittyjen herkkusienien aika!    Yleensä tää on varmaan enemmän grillattavaa ruokaa, mutta hyvin onnistuu ihan uunissakin. Tää on ehkä enemmän lisuke kuin pääruoka, mutta kahdelta hengeltä vie ihan kohtalaisesti nälän. Syötiin kyllä tänään seuraks vielä pinaattilettuja tän jälkeen, mutta kovin nälkä lähti näillä. Ei nää kauheen terveellisiä ole, mutta hyviä! PEKONISIENET KOSKENLASKIJALLA Valmistusaika: 35min        hinta: 3,8€ resepti/1,9€ annos        2 annosta Ainekset 1 paketti pekonia ( 1€ ) 1 paketti herkkusieniä ( 2€ ) n. 1/3 paketti Koskenlaskijaa ( 0,8€ ) Tee näin: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Ota herkkusienistä kannat irti. Täytä herkkusienet nokareella Koskenlaskijaa (käytän useimmiten Perinteistä, mutta Yrtitkii on ihan jees). Kääri sienet pekoniin (pu...

Kana- ja jauhelihapekonipizzat (10,03€ resepti/1,68€ annos)

Lisää liharuokia, koska en oo mikään vegekokki (lähinnä koska oon syöny niin vähän kasvisruokia). Lauantai on ollu miule yleensä perinteinen pizzapäivä, mutta tällä viikolla rikoin kaavoja ja tein arkipizzaa. Alunperin oli tarkotus tehdä vaan jauhelihatäytteellä, mutta muistin että kana oli menossa vanhaks joten piti kokeilla ekaa kertaa ikinä kanapizzaa. Ihan sikahyvää! Olin ihan pirun epäilevä mutta kana voitti miut puolelleen. Täytyy joskus toistekkii tehdä. Pizzaanhan voi laittaa vaikka mitä täytteitä, mutta tässä miun otos tällä kertaa. KANA- JA JAUHELIHAPIZZAT Valmistusaika: 1h 20min        hinta: 10,03€ resepti/ 1,68€ annos        6 annosta Ainekset pohja 5dl vettä ( 0€ ) 1 pala hiivaa ( 0,2€ ) ripaus suolaa ( 0,02€ ) pienempi ripaus sokeria ( 0,02€ ) 5dl vehnäjauhoja ( 0,5€ ) 0,5dl rypsiöljyä ( 0,15€ ) täytteet n. 400g juustoa ( 3€ ) 250g jauhelihaa ( 1€ ) 3 isohkoa, tuoretta herkkusientä (...